activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rob Davies <rajdav...@gmail.com>
Subject Re: 4.1 Master/Slave
Date Fri, 01 Sep 2006 05:33:21 GMT
couple of things  - don't use the journal and don't set the  
randomize=false option on the failover transport - see: http:// 
www.activemq.org/site/jdbc-master-slave.html

cheers,

Rob

Rob Davies
http://rajdavies.blogspot.com/


On 31 Aug 2006, at 18:58, chanaka wrote:

>
> AMQ Version: 4.1-incubator-20060821
>
> Problem: Producer hangs in createConnection().
>
> Description: I have two brokers running on the same box, at ports  
> 61618
> (broker1) and 61620 (broker2) , configured for jdbc master/slave.  
> My xml
> config is attached (AMQBrokerTest.devenv2.xml). From the logs I can  
> see that
> broker 1 is master and broker 2 is slave.
>
> Now, when I start my consumer (ConsumerTool) and producer  
> (ProducuerTool) in
> that order, using durable subscriptions, producer hangs in  
> createConnection
> method. Output from kill -3 is attached (producer.out).  Clients  
> connect to
> the brokers using the following url.
>
>    failover:(tcp://devenv2:61618:,tcp://devenv2:61620)?randomize=false
>
> However, if I switch broker end points in the above url to have the  
> slave
> broker first, producer works fine.
>
> Also, I am seeing the same behavior (that it hangs when the url has  
> master
> end point before slave, and it works otherwise) when the brokers  
> are setup
> to use the "shared file system master slave".
>
> Am I doing anything wrong ?
>
> Many thanks.
>
> Chanaka
>
>
>
> http://www.nabble.com/user-files/235829/producer.out producer.out
> http://www.nabble.com/user-files/235830/AMQBrokerTest.devenv2.xml
> AMQBrokerTest.devenv2.xml
> -- 
> View this message in context: http://www.nabble.com/4.1-Master- 
> Slave-tf2198316.html#a6084768
> Sent from the ActiveMQ - User forum at Nabble.com.
>








Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message