activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tom Purcell <tpurc...@chariotsolutions.com>
Subject Need JMS to JMS Bridge Help
Date Thu, 13 Jul 2006 19:19:07 GMT

I'm struggling with getting a JMS bridge configured in ActiveMQ to bridge
between one provider, WebLogic server (WLS), and another, ActiveMQ. I have
the following questions:

    * Has anyone gotten this to work between an ActiveMQ and non-ActiveMQ
provider?
    * With which version should I be working with (4.0, 4.0.1, 4.1)?
    * Can you post your activemq.xml config file?
    * I put a message on a queue provided by WLS and I want the a message
listener on the ActiveMQ side to get it. Are each of the following
statements true?
          o I do not define a "remote broker" in ActiveMQ beacause its WLS
of the other side not ActiveMQ.
          o My "outboundQueueConnectionFactory" should reference a
remoteFactory bean that represents the WLS server.
          o My "outboundQueueConnectionFactoryName" should be the JNDI name
of the WLS' server ConnectionFactory.
          o My "localQueueConnectionFactory" should reference a localFactory
bean that represents the ActiveMQ broker that hosts the bridge
          o Since the direction of the communication is out from the WLS
server and into ActiveMQ I need to set up an <inboundQueueBridges> with a
.<inboundQueueBridge>.
          o On the <inboundQueueBridge> I define an inboundQueueName which
defines the queue name on WLS.
          o On the <inboundQueueBridge> I also define a consumerQueue which
defines the queue on ActiveMQ.
          o My remoteFactory bean definition should include the JNDI
environment properties required to look up the queue in the WLS server.
          o This remoteFactory is the only reference to the WLS server in
the activemq.xml config file.

Below is my config file.  It deploys and says the connector is started but
it does not work.

Thanks
Tom

<!-- START SNIPPET: xbean -->
<beans xmlns="http://activemq.org/config/1.0">
 
  <broker useJmx="true">
  
    <persistenceAdapter>
      <journaledJDBC journalLogFiles="5" dataDirectory="../activemq-data"/>
    </persistenceAdapter>
  
    <transportConnectors>
       <transportConnector name="default" uri="tcp://localhost:61616"
discoveryUri="multicast://default"/>
       <transportConnector name="stomp"   uri="stomp://localhost:61613"/>
    </transportConnectors>
    
    <networkConnectors>
      <networkConnector name="default" uri="multicast://default"/>
    </networkConnectors>
    
    <jmsBridgeConnectors>
     <jmsQueueConnector name="JreportRequestBridge-Inbound"
        outboundQueueConnectionFactory="#remoteFactory"
        outboundQueueConnectionFactoryName="jms/ssi/ConnectionFactory"
        localQueueConnectionFactory="#localFactory">
        <inboundQueueBridges>
          <inboundQueueBridge inboundQueueName="jms/queue/jreport/request"
	     consumerQueue="#localQueue"/>
        </inboundQueueBridges>
      </jmsQueueConnector>
    </jmsBridgeConnectors>

  </broker>

  <bean id="remoteFactory"
    class="org.apache.activemq.ActiveMQConnectionFactory">
    <property name="userName" value="user"/>
    <property name="password" value="password"/>
    <properties>
       <property name="java.naming.factory.initial"
value="weblogic.jndi.WLInitialContextFactory"/>
       <property name="java.naming.provider.url"
value="t3://nn.nn.nn.nn:7001"/>
    </properties>
  </bean>

  <bean id="localFactory"
    class="org.apache.activemq.ActiveMQConnectionFactory">
    <property name="brokerURL" value="tcp://localhost:61616" />
  </bean>
 
  <bean id="localQueue" class="org.apache.activemq.command.ActiveMQQueue">
    <constructor-arg value="dynamic/jms.queue.jreport.requestlll"/>
  </bean> 
  
</beans>
<!-- END SNIPPET: xbean -->

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Need-JMS-to-JMS-Bridge-Help-tf1939362.html#a5314843
Sent from the ActiveMQ - User forum at Nabble.com.


Mime
View raw message