activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Igor Bogicevic" <cab...@gmail.com>
Subject Problem with blocking of the brokers in ActiveMQ 4.0
Date Wed, 31 May 2006 18:06:40 GMT
Hi,

I have a cluster of 2 activemq brokers with static network connector
between them and after a while and about 300-400k of the messages it
often happens that one of the brokers block as well as whole cluster
and it stops receiving messages, and I have to restart both cluster
nodes. The last what I can see in the log is this, but I am not sure
that it's related with the problem itself:

ERROR ManagedRegionBroker            - Failed to register subscription
TopicSubscription: consumer=ID:box13.lo-37035-1148956198434-0:0:-1:1,
destinations=0, dispatched=0, delivered=0, matched=0, discarded=0
javax.management.InstanceAlreadyExistsException:
org.apache.activemq:BrokerName=localhost,Type=Subscription,active=true,name=ID_box13.lo-37035-1148956198434-0_0_-1_1
        at com.sun.jmx.mbeanserver.RepositorySupport.addMBean(RepositorySupport.java:452)
        at com.sun.jmx.interceptor.DefaultMBeanServerInterceptor.internal_addObject(DefaultMBeanServerInterceptor.java:1410)
        at com.sun.jmx.interceptor.DefaultMBeanServerInterceptor.registerObject(DefaultMBeanServerInterceptor.java:936)
        at com.sun.jmx.interceptor.DefaultMBeanServerInterceptor.registerMBean(DefaultMBeanServerInterceptor.java:337)
        at com.sun.jmx.mbeanserver.JmxMBeanServer.registerMBean(JmxMBeanServer.java:497)
        at org.apache.activemq.broker.jmx.ManagedRegionBroker.registerSubscription(ManagedRegionBroker.java:260)
        at org.apache.activemq.broker.jmx.ManagedRegionBroker.registerSubscription(ManagedRegionBroker.java:180)
        at org.apache.activemq.broker.jmx.ManagedTopicRegion.createSubscription(ManagedTopicRegion.java:44)
        at org.apache.activemq.broker.region.AbstractRegion.addConsumer(AbstractRegion.java:145)
        at org.apache.activemq.broker.region.TopicRegion.addConsumer(TopicRegion.java:113)
        at org.apache.activemq.broker.region.RegionBroker.addConsumer(RegionBroker.java:296)
        at org.apache.activemq.broker.BrokerFilter.addConsumer(BrokerFilter.java:73)
        at org.apache.activemq.advisory.AdvisoryBroker.addConsumer(AdvisoryBroker.java:77)
        at org.apache.activemq.broker.BrokerFilter.addConsumer(BrokerFilter.java:73)
        at org.apache.activemq.broker.MutableBrokerFilter.addConsumer(MutableBrokerFilter.java:86)
        at org.apache.activemq.broker.AbstractConnection.processAddConsumer(AbstractConnection.java:427)
        at org.apache.activemq.command.ConsumerInfo.visit(ConsumerInfo.java:295)
        at org.apache.activemq.broker.AbstractConnection.service(AbstractConnection.java:201)
        at org.apache.activemq.broker.TransportConnection$1.onCommand(TransportConnection.java:62)
        at org.apache.activemq.transport.ResponseCorrelator.onCommand(ResponseCorrelator.java:97)
        at org.apache.activemq.transport.TransportFilter.onCommand(TransportFilter.java:63)
        at org.apache.activemq.transport.WireFormatNegotiator.onCommand(WireFormatNegotiator.java:114)
        at org.apache.activemq.transport.InactivityMonitor.onCommand(InactivityMonitor.java:122)
        at org.apache.activemq.transport.TransportSupport.doConsume(TransportSupport.java:87)
        at org.apache.activemq.transport.tcp.TcpTransport.run(TcpTransport.java:143)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

I am using version 4.0 of ActiveMQ with J2SE 1.5_06. Does anyone has
experience with this, or knows what could be a problem?

Thanks,
Igor

Mime
View raw message