activemq-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sL07 <>
Subject ConnectionFactory Lookup not found
Date Wed, 31 May 2006 23:08:11 GMT

WLS 7.x 

Hi all, 

having problems using the JNDI connectionfactory lookup with a WEB app on

When using the 
javax.jms.TopicConnectionFactory factory = 

only the name "ConnectionFactory" can be found. Anything else is not found.
When i have another name in the lookup string it is not found despite it
being in the file.

I am using the from 

which is  below. As can be seen the connectionFactoryNames field is
commented out. 

How is the above code finding the "ConnectionFactory" ? 

Why is there a need for specific factory's? 

java.naming.factory.initial = 

# use the following property to configure the default connector 
java.naming.provider.url = vm://localhost 

# use the following property to specify a class path resource or URL 
# used to configure an embedded broker using the XML configuration file 
#brokerXmlConfig = file:src/conf/sample-conf/default.xml 

# use the following property to specify the JNDI name the connection factory 
# should appear as. 
#connectionFactoryNames = connectionFactory, queueConnectionFactory, 

# register some queues in JNDI using the form 
# queue.[jndiName] = [physicalName] 
queue.MyQueue = example.MyQueue 

# register some topics in JNDI using the form 
# topic.[jndiName] = [physicalName] 
topic.MyTopic = example.MyTopic 

View this message in context:
Sent from the ActiveMQ - User forum at

View raw message