activemq-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Alejandro Fernandez Haro (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (AMQ-5494) Unable to send message from web console when using secured broker
Date Tue, 13 Sep 2016 13:23:20 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-5494?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=15487186#comment-15487186
] 

Alejandro Fernandez Haro commented on AMQ-5494:
-----------------------------------------------

This issue still happens in version 5.13.3

> Unable to send message from web console when using secured broker
> -----------------------------------------------------------------
>
>                 Key: AMQ-5494
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-5494
>             Project: ActiveMQ
>          Issue Type: Bug
>          Components: webconsole
>    Affects Versions: 5.10.0
>            Reporter: Bob
>            Priority: Minor
>
> When security is enabled in the broker I am unable to send messages through the web console
even though the credentials are listed in credentials.properties.
> You can reproduce this issue with the following steps:
> # Install a fresh copy of ActiveMQ 5.10.0
> # Enable security by adding the following plugin configuration to conf/activemq.xml:
> {noformat}
> <broker>
> ...
> <plugins>
>     <simpleAuthenticationPlugin>
>             <users>
>                 <authenticationUser username="system" password="${activemq.password}"
>                     groups="users,admins"/>
>                 <authenticationUser username="user" password="${guest.password}"
>                     groups="users"/>
>                 <authenticationUser username="guest" password="${guest.password}"
groups="guests"/>
>             </users>
>         </simpleAuthenticationPlugin>
> </plugins>
> {noformat}
> # Start ActiveMQ
> # Open http://0.0.0.0:8161/admin/queues.jsp with a browser and login with admin/admin
> # Create a new queue and try to send a message
> The result is that the message is not sent and the following exception appears:
> {noformat}
>  INFO | ActiveMQ WebConsole available at http://0.0.0.0:8161/
>  INFO | Initializing Spring FrameworkServlet 'dispatcher'
>  INFO | jolokia-agent: No access restrictor found at classpath:/jolokia-access.xml, access
to all MBeans is allowed
>  INFO | Connector vm://localhost started
>  WARN | Failed to add Connection ID:ws01-41310-1418932516253-3:2
> java.lang.SecurityException: User name [admin] or password is invalid.
>         at org.apache.activemq.security.SimpleAuthenticationBroker.addConnection(SimpleAuthenticationBroker.java:85)[activemq-broker-5.10.0.jar:5.10.0]
> {noformat}
> The problem seems to be that the web client is authenticating using the credentials from
the http request instead of the credentials from conf/credentials.properties. It seems to
me that this is incorrect because the header of the file says:
> {noformat}
> # Defines credentials that will be used by components (like web console) to access the
broker
> {noformat}
> From the source code of WebClient.java this behavior might have been introduced in #AMQ-3924.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message