activemq-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Arthur Naseef (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Updated] (AMQ-4970) Deletion of a queue inaffective across broker restart
Date Thu, 16 Jan 2014 16:08:20 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-4970?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Arthur Naseef updated AMQ-4970:
-------------------------------

    Attachment: AMQ4970Test.zip

Updated AMQ4970Test.zip so it now tests both the ActiveMQConnection.destroyDestination() and
BrokerView.deleteQueue() methods.

Still not reproducing the problem this way.

Tried another approach (capturing kahadb snapshots):

== part 1 ==
* Clear the kahadb
* Start the broker
* Create two destinations
* Stop the broker
* Take snapshot 1 of the kahadb
* Start the broker
* Remove one destination
* Stop the broker
* Take snapshot 2 of the kahadb
* Start the broker
* Confirm errant operation (removed destination recreated)

== part 2 ==
* Stop the broker
* Clear the kahadb
* Start the broker
* Create 2 destinations
* Remove 1 destination
* Stop the broker
* Capture snapshot 3 of the kahadb
* Start the broker
* Confirm correct operation (destination remains removed)

Comparing Snapshots 2 and 3, there are differences (as expected):

* The db.redo file contains the removed destination name in the errant process path.
* The db.redo file in the normal path does not contain the removed destination name.
* And the normal path has a db.free file.
* The errant path does not.

I'm wondering if something in the out-of-the-box configs differing from the internal broker
in the AMQ4970Test is contributing to the problem.

Any ideas would be welcome.

> Deletion of a queue inaffective across broker restart
> -----------------------------------------------------
>
>                 Key: AMQ-4970
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-4970
>             Project: ActiveMQ
>          Issue Type: Bug
>          Components: Broker
>    Affects Versions: 5.9.0
>         Environment: mac osx/mavericks
>            Reporter: Arthur Naseef
>         Attachments: AMQ4970Test.zip, AMQ4970Test.zip
>
>
> Deleting a queue, it is revived from persistent store after a broker restart.  The following
steps reproduce the problem:
> * Create a queue (confirmed using the REST client I/F)
> * Shutdown the broker
> * Startup the broker
> * Confirm queue still exists via the hawtio ui (correct operation so far)
> * Delete the queue
> * Confirm queue removed via the hawtio ui
> * Shutdown the broker
> * Startup the broker
> * Confirm queue was not recreated via hawtio ui (failed: queue still exists)



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.1.5#6160)

Mime
View raw message