activemq-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Gary Tully (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Resolved: (AMQ-2774) Network of brokers : Multicast discovery stopped to work
Date Wed, 28 Jul 2010 10:48:54 GMT

     [ https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-2774?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Gary Tully resolved AMQ-2774.
-----------------------------

    Fix Version/s: 5.4.0
                       (was: 5.4.1)
       Resolution: Fixed

patch applied with thanks to r980014
Great to have the test case and additional validation, that is a some what messy area of the
code base.

Just for future reference, svn diff is a great way to produce a patch as it just captures
the differences. Makes it alot eastier to apply a patch to trunk when it was created from
a branch.
Can you cast an eye over the diffs in the commit log just to be sure to be sure it is all
there. thanks again. 

> Network of brokers : Multicast discovery stopped to work
> --------------------------------------------------------
>
>                 Key: AMQ-2774
>                 URL: https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-2774
>             Project: ActiveMQ
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 5.2.0
>         Environment: Linux
>            Reporter: Eric
>            Assignee: Gary Tully
>             Fix For: 5.4.0
>
>         Attachments: activemq-all-5.3.2-eric.jar, activemq-bug-2774-tcpToSsl.log, AMQ2774.tar,
JMAC-BEA-lastlog.log-20100315, SocketTstFactory.java
>
>
> Hi everybody
> I experiment a big problem with the multicast discovery algorithm, in a network of brokers
topology.
> In some conditions, a broker can't reestablish a distant connection even if the distant
broker is restarted.
> I have the log traces that would help to identify the origin of the problem.
> When there is no discovery/connection error, I can see these 2 lines in the activemq
log file
> #08 Jun 2010 14:31:30,639  INFO  [Multicast Discovery Agent Notifier] org.apache.activemq.network.DiscoveryNetworkConnector
> Establishing network connection between from vm://ACCLU-tpnocp04v to tcp://tpnocp09v-bus:13100?useLocalHost=false
> #08 Jun 2010 14:31:30,692  INFO  [StartLocalBridge: localBroker=vm://ACCLU-tpnocp04v#26]
org.apache.activemq.network.DemandForwardingBridge
> Network connection between vm://ACCLU-tpnocp04v#26 and tcp://tpnocp09v-bus/10.18.126.28:13100(MOM-tpnocp09v)
has been established.
> When the connection is broken, I can see this line in the log.
> #11 Jun 2010 12:37:32,585  INFO  [Multicast Discovery Agent Notifier] org.apache.activemq.network.DemandForwardingBridge
> ACCLU-tpnocp04v bridge to MOM-tpnocp09v stopped
> Then the current ACCLU-tpnocp04v broker tries to reestablish the connection :
> #11 Jun 2010 12:37:34,475  INFO  [Multicast Discovery Agent Notifier] org.apache.activemq.network.DiscoveryNetworkConnector
> Establishing network connection between from vm://ACCLU-tpnocp04v to tcp://tpnocp09v-bus:13100?useLocalHost=false
> But, here, the second line of the log ("has been established") doesn't appear in the
log file !! I don't know exactly if the connection is up or not.
> Then the connection is broken again (look at "Unknown" instead of "MOM-tpnocp09v".
> #11 Jun 2010 13:33:58,655  WARN  [ActiveMQ Transport: tcp://tpnocp09v-bus/10.18.126.28:13100]
org.apache.activemq.network.DemandForwardingBridge
> Network connection between vm://ACCLU-tpnocp04v#58 and tcp://tpnocp09v-bus/10.18.126.28:13100
shutdown due to a remote error: java.net.SocketException: Connection reset
> #11 Jun 2010 13:33:58,657  INFO  [NetworkBridge] org.apache.activemq.network.DemandForwardingBridge^M
> ACCLU-tpnocp04v bridge to Unknown stopped
> And, now, even if I restart the distant broker ( MOM-tpnocp09v ), no line (Establishing/Has
been established) appears, and no network connection is reestablished between ACCLU-tpnocp04v
and MOM-tpnocp09v. it seems that this ACCLU-tpnocp04v broker can no longer establish a connection
with the MOM-tpnocp09v broker !!!
> The production teams tell me that this problem seems not to be resolved in fuse-5.3.0.6
version.
> Eric-AWL

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message