activemq-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From j0llyr0g3r <timo.roess...@wincor-nixdorf.com>
Subject Re: Starting ActiveMQ web console problem
Date Wed, 23 Apr 2008 15:55:21 GMT

Hi,

i hope you run AMQ as a non-root-user?

If so, this:

    <connectors>
      <nioConnector port="993" />
    </connectors>

is probably the problem. Ports  < 1024 can only be opened up by root, unless
something like setuid() is used (== start as root -> open port -> drop
privileges to unprivilegded user), but this is not the case here.

Change the port to something > 1024 and the warning / error should
disappear.




Ivan Jovanovic wrote:
> 
> Hi guys,
> 
> I have a problem with starting ActiveMQ web console. I have this
> configuration
> 
> <!-- tilllate Stomp Configuration -->
> <beans
>   xmlns="http://www.springframework.org/schema/beans"
>   xmlns:amq="http://activemq.org/config/1.0"
>   xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>   xsi:schemaLocation="http://www.springframework.org/schema/beans
> http://www.springframework.org/schema/beans/spring-beans-2.0.xsd
>   http://activemq.org/config/1.0
> http://activemq.apache.org/schema/activemq-core.xsd
>   http://activemq.apache.org/camel/schema/spring
> http://activemq.apache.org/camel/schema/spring/camel-spring.xsd">
> 
>   <!-- Allows us to use system properties as variables in this
> configuration file -->
>   <bean
> class="org.springframework.beans.factory.config.PropertyPlaceholderConfigurer"/>
> 
>   <broker xmlns="http://activemq.org/config/1.0" brokerName="localhost"
> persistent="true" useShutdownHook="false"
> dataDirectory="${activemq.base}/data">
> 
>     <!-- The transport connectors ActiveMQ will listen to -->
>     <transportConnectors>
>        <transportConnector name="stomp" uri="stomp://localhost:61613"/>
>     </transportConnectors>
> 
>     <!-- Allow persistent messages -->
>     <persistenceAdapter>
>       <amqPersistenceAdapter directory="${activemq.base}/activemq-data"
> maxFileLength="32mb"/>
>     </persistenceAdapter>
> 
>   </broker>
> 
> 
>   <!-- An embedded servlet engine for serving up the Admin console -->
>   <jetty xmlns="http://mortbay.com/schemas/jetty/1.0">
>     <connectors>
>       <nioConnector port="993" />
>     </connectors>
> 
>     <handlers>
>       <webAppContext contextPath="/admin"
> resourceBase="${activemq.base}/webapps/admin" logUrlOnStart="true" />
>     </handlers>
>   </jetty>
> 
> </beans>
> 
> And when I comment out <jetty></jetty> part it starts ok. But when I try
> to run the console it throws WARN with exception
> 
> WARN  log                            - failed
> org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector$1@d19cdf
> java.io.IOException: Function not implemented
> 
> I'm trying to run on Gentoo, linux kernel 2.6.11, Sun-JDK 1.6.0.05
> 
> I read about the new NIO implementation in linux kernel 2.6 and support
> for it in Java 1.6 but probably it should be no problem. I presume that
> there is some fallback to proper NIO protocol.
> 
> Thanks in advance for your answers.
> Cheers,
> Ivan
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/Starting-ActiveMQ-web-console-problem-tp16833574s2354p16834689.html
Sent from the ActiveMQ - Dev mailing list archive at Nabble.com.


Mime
View raw message