activemq-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "William MacDonald (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (AMQ-895) JMS to JMS Bridge never reconnects under remote broker restarts.
Date Fri, 13 Apr 2007 13:32:35 GMT

    [ https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-895?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel#action_39007
] 

William MacDonald commented on AMQ-895:
---------------------------------------

Alf,

Here is the bridge settings that I am using for Websphere MQ.

        <jmsQueueConnector name="bridge-test-request"                                 
             
                                   outboundQueueConnectionFactory="#remoteFactory"       
                                          
                                                   localPassword="test2"
                                   localQueueConnectionFactory="#localFactory"
                                                   localUsername="test2">
                <inboundQueueBridges>
                        <inboundQueueBridge
                                  localQueueName="test.request"
                          inboundQueueName="queue:///SIT.TEST.REQ" />
                </inboundQueueBridges>
        </jmsQueueConnector>

        <jmsQueueConnector name="bridge-test-response"
                                   outboundQueueConnectionFactory="#remoteFactory"
                                                   localPassword="test4"
                                   localQueueConnectionFactory="#localFactory"
                                                   localUsername="test4">
                <outboundQueueBridges>
                        <outboundQueueBridge
                                  localQueueName="test.response"
                          outboundQueueName="queue:///SIT.TEST.RSP" />
                </outboundQueueBridges>
        </jmsQueueConnector>


<bean id="remoteFactory"
  class="com.ibm.mq.jms.MQQueueConnectionFactory">
  <property name="transportType" value="1" />
  <property name="hostName" value="127.0.0.1" />
  <property name="port" value="9876" />
  <property name="queueManager" value="QMUAT" />
  <property name="channel" value="SIT.UAT.SVR" />
</bean>

I hope this helps.

Thx,
William

> JMS to JMS Bridge never reconnects under remote broker restarts.
> ----------------------------------------------------------------
>
>                 Key: AMQ-895
>                 URL: https://issues.apache.org/activemq/browse/AMQ-895
>             Project: ActiveMQ
>          Issue Type: Bug
>          Components: Broker
>    Affects Versions: 4.0 RC2, 4.0.1
>            Reporter: Manuel Teira
>         Attachments: test_patch.diff
>
>
> I'm using ActiveMQ (4.0.1) JMS to JMS Bridge functionality to connect to a  SunMQ JMS
Broker (3.6 SP3  (Build 02-A)). I'm using two queues, an input and an output one, with the
following configuration:
>     <jmsBridgeConnectors>
>       <jmsQueueConnector outboundQueueConnectionFactory="#REMOTE">
>       <outboundQueueBridges>
>         <outboundQueueBridge outboundQueueName="SUNRECV"/>
>       </outboundQueueBridges>
>       <inboundQueueBridges>
>         <inboundQueueBridge inboundQueueName="SUNSEND"/>
>       </inboundQueueBridges>
>       </jmsQueueConnector>
>     </jmsBridgeConnectors>
> The system works really well until the SunMQ broker needed to be restarted. This is what
I found:
> 1.-ActiveMQ is not aware of the remote broker shutdown. I waited for a while, but no
log on ActiveMQ indicates knowledge about the new situation.
> 2.-When I send a message to the output queue SUNRECV, ActiveMQ complains that the producer
is closed:
> [ERROR][2006/08/25.09:47:12.039][ActiveMQ Session Task]failed to forward message: ActiveMQTextMessage
{commandId = 5, responseRequired = false, messageId = ID:trabucco-43457-1156491843149-3:4:1:1:1,
originalDestination = null, originalTransactionId = null, producerId = ID:trabucco-43457-1156491843149-3:4:1:1,
destination = queue://SUNRECV, transactionId = null, expiration = 0, timestamp = 1156492032027,
arrival = 0, correlationId = null, replyTo = null, persistent = false, type = null, priority
= 0, groupID = null, groupSequence = 0, targetConsumerId = null, compressed = false, userID
= null, content = null, marshalledProperties = null, dataStructure = null, redeliveryCounter
= 0, size = 2, properties = null, readOnlyProperties = true, readOnlyBody = true, text = 1}([C4064]:
Cannot perform operation, producer is closed.)
>  After this, it is automatically queueing messages without sending them, showing the
log:
> [DEBUG][2006/08/25.09:47:42.721][RMI TCP Connection(4)-10.95.89.20]No subscriptions registered,
will not dispatch message at this time.
>  Even if SunMQ is started again, ActiveMQ is not detecting the new situation, and continues
queueing messages sent to SUNRECV.
> Please, make me know if more information is needed to understand the situation.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message