activemq-commits mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Christian Posta (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (APLO-246) Cannot start Apollo as a windows service when not on C drive
Date Fri, 24 Aug 2012 20:29:59 GMT



























<style>
/* Changing the layout to use less space for mobiles */
@media screen and (max-device-width: 480px), screen and (-webkit-min-device-pixel-ratio: 2)
{
    #email-body { min-width: 30em !important; }
    #email-page { padding: 8px !important; }
    #email-banner { padding: 8px 8px 0 8px !important; }
    #email-avatar { margin: 1px 8px 8px 0 !important; padding: 0 !important; }
    #email-fields { padding: 0 8px 8px 8px !important; }
    #email-gutter { width: 0 !important; }
}
</style>
<div id="email-body">
<table id="email-wrap" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="background-color:#f0f0f0;color:#000000;width:100%;">
    <tr valign="top">
        <td id="email-page" style="padding:16px !important;">
            <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="background-color:#ffffff;border:1px
solid #bbbbbb;color:#000000;width:100%;">
                <tr valign="top">
                    <td bgcolor="#ffffff" style="background-color:#ffffff;color:#000000;font-family:Arial,FreeSans,Helvetica,sans-serif;font-size:12px;line-height:1;"><img
src="https://issues.apache.org/jira/s/en_UKso2yup/782/7/_/jira-logo-scaled.png" alt="" style="vertical-align:top;"
/></td>
                </tr><tr valign="top">
    <td id="email-banner" style="padding:32px 32px 0 32px;">

                
        
        
            <table align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"
style="width:100%;">
    <tr valign="top">
        <td style="color:#505050;font-family:Arial,FreeSans,Helvetica,sans-serif;padding:0;">
                                        <img id="email-avatar" src="https://issues.apache.org/jira/secure/useravatar?ownerId=ceposta&avatarId=15051"
alt="" height="48" width="48" border="0" align="left" style="padding:0;margin: 0 16px 16px
0;" />
                        <div id="email-action" style="padding: 0 0 8px 0;font-size:12px;line-height:18px;">
                                    <a class="user-hover" rel="ceposta" id="email_ceposta"
href="https://issues.apache.org/jira/secure/ViewProfile.jspa?name=ceposta" style="color:#326ca6;">Christian
Posta</a>
     commented on <img src="https://issues.apache.org/jira/images/icons/bug.gif" height="16"
width="16" border="0" align="absmiddle" alt="Bug"> <a style='color:#326ca6;text-decoration:none;'
href='https://issues.apache.org/jira/browse/APLO-246'>APLO-246</a>
            </div>
                        <div id="email-summary" style="font-size:16px;line-height:20px;padding:2px
0 16px 0;">
                <a style='color:#326ca6;text-decoration:none;' href='https://issues.apache.org/jira/browse/APLO-246'><strong>Cannot
start Apollo as a windows service when not on C drive</strong></a>
            </div>
                    </td>
    </tr>
</table>
    </td>
</tr>
<tr valign="top">
    <td id="email-fields" style="padding:0 32px 32px 32px;">
        <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="padding:0;text-align:left;width:100%;"
width="100%">
            <tr valign="top">
                <td id="email-gutter" style="width:64px;white-space:nowrap;"></td>
                <td>
                    <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
                        <tr valign="top">
    <td colspan="2" style="color:#000000;font-family:Arial,FreeSans,Helvetica,sans-serif;font-size:12px;padding:0
0 16px 0;width:100%;">
        <div class="comment-block" style="background-color:#edf5ff;border:1px solid #dddddd;color:#000000;padding:12px;">Looks
like this happens because the classpath cannot be set properly within apollo.<br/>
in org.apache.activemq.apollo.boot.Apollo, line 45, the path is split by the &quot;:&#39;
character<br/>
That means a location like D:\\apache-apollo-1.4\\lib ends up being split into:<br/>
<br/>
D<br/>
<br/>
and <br/>
<br/>
\\apache-apollo-1.4\\lib<br/>
<br/>
When run as a windows service, it must be run from a command on the C drive, so \\apache-apollo-1.4\\lib
will resolve to C:\\apache-apollo-1.4\\lib but if apollo was installed on the D:\ drive, this
would be incorrect. If you run the winsw command directly on the C: drive vs the D: drive
you can see it behaves the same (i.e., doesn&#39;t work if run from the C: drive, but
works fine if run on D: drive).<br/>
<br/>
Two solutions I can think... of somehow tell the windows service to make its home dir the
same as the apollo distro (so that it would be run from the D drive) and the code as it is
should work<br/>
<br/>
OR<br/>
<br/>
change the code to handle the location on windows correctly, that is, split on something that
doesn&#39;t make D:\\apache-apollo-1.4\\lib into D and \\apache-apollo-1.4\\lib<br/>
<br/>
I prefer the later. I&#39;ll post a patch when i get a sec.</div>
        <div style="color:#505050;padding:4px 0 0 0;">                </div>
    </td>
</tr>
                    </table>
                </td>
            </tr>
        </table>
    </td>
</tr>













            </table>
        </td><!-- End #email-page -->
    </tr>
    <tr valign="top">
        <td style="color:#505050;font-family:Arial,FreeSans,Helvetica,sans-serif;font-size:10px;line-height:14px;padding:
0 16px 16px 16px;text-align:center;">
            This message is automatically generated by JIRA.<br />
            If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators<br
/>
            For more information on JIRA, see: <a style='color:#326ca6;' href='http://www.atlassian.com/software/jira'>http://www.atlassian.com/software/jira</a>
        </td>
    </tr>
</table><!-- End #email-wrap -->
</div><!-- End #email-body -->

Mime
View raw message