ace-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hiranya Jayathilaka <hiranya...@gmail.com>
Subject Re: Running Samples with the Maven Based Build
Date Wed, 06 Oct 2010 20:41:56 GMT
On Thu, Oct 7, 2010 at 2:01 AM, Angelo van der Sijpt
<angelo.vandersijpt@luminis.eu> wrote:
> Hm, yes, about the drag and drop... It's very well possible this does not work on Firefox.
Last time I checked, Safari and Chrome were both fine. This has something to do with the dnd
plugin we use.

I tried on FF3 and Chrome. No luck so far :(

Thanks,
Hiranya

>
> Angelo
>
> On Oct 6, 2010, at 8:45 PM, Hiranya Jayathilaka wrote:
>
>> Hi Zoe,
>>
>> On Thu, Oct 7, 2010 at 12:06 AM, zoe slattery <zoe.slattery@gmail.com> wrote:
>>>  On 06/10/2010 18:34, Hiranya Jayathilaka wrote:
>>>>
>>>> On Wed, Oct 6, 2010 at 3:39 PM, Angelo van der Sijpt
>>>> <angelo.vandersijpt@luminis.eu>  wrote:
>>>>>
>>>>> Hi,
>>>>>
>>>>> Indeed, I created a set of screencasts quite some time ago. You can find
>>>>> links to them at http://changelos.com/2009/11/08/apache-ace-visuals/
.
>>>>
>>>> Thanks for the reference Angelo. Will try this out and get back if I
>>>> run into any issues.
>>>
>>> Hi - I followed through Angelo's 'Simple Deployment' video and got up to the
>>> point where I could add the three files (servicebased-host.jar etc) as
>>> 'Artifacts'. The next step in the video shows creating 'Group's and
>>> associating the artifacts with groups. In the current WebUI the 'Group'
>>> column is replaced with 'Feature'. I was hoping that this was just a name
>>> change - however, although I could create 'Feature's,  the drag and drop
>>> which should associate Artifacts with Features does not work for me.
>>
>> I'm also stuck at this point. I can add any OSGi bundle into the
>> artifact column. I can create new features and distributions in the
>> corresponding columns. But the drag-n-drop across different columns
>> doesn't seem to do anything. Any help would be much appreciated.
>>
>> Thanks,
>> Hiranya
>>
>> Any
>>> suggestions on how to figure out what is not working would be welcome :-)
>>>
>>> Zoe
>>>>
>>>> Thanks,
>>>> Hiranya
>>>>
>>>>> Angelo
>>>>>
>>>>> On Oct 6, 2010, at 12:05 PM, Toni Menzel wrote:
>>>>>
>>>>>> Hi Zoe,
>>>>>>
>>>>>> glad to see you + aries people here on ace. ;)
>>>>>> The log message "Highest remote: null / Highest local: null" was
also
>>>>>> a little confusing to me, but it just says, that there is nothing
to
>>>>>> be deployed on the managementagent (old speak: gateway) yet.
>>>>>>
>>>>>> About: "The WebUI is there but looks a little odd"
>>>>>> Its a rush GWT port of a commercial UI that has not been open sourced
>>>>>> by luminis. Currently, Marcel is doing a Vaadlin Version instead
-
>>>>>> heard its much more straightforward to develop such a ui than raw
GWT.
>>>>>> So, better we'll wait for him here. But i agree the current webUI
is
>>>>>> not the best thing since sliced bread.
>>>>>> But it works, i believe there was a screencast on how to use it by
>>>>>> Angelo ? Not sure. If not we should make one. Otherwise its quite
hard
>>>>>> to get started.
>>>>>> As a quick hint: you need to add bundles the repository by copying
>>>>>> them to the upload folder (not sure, its called repository i guess
in
>>>>>> the server folder). They should appear on the left column in the
ui.
>>>>>> Also, when running one or more gateways, they should appear in the
UI,
>>>>>> too.
>>>>>> Now you can bring the "two" together by wiring them: create a group,
>>>>>> drag the artifact (left) on the group, and so on. So its drag an
drop
>>>>>> based. Coloring indicate "wired" pieces.
>>>>>>
>>>>>> Bottomline:
>>>>>> Your builds are fine, just the UI needs assistance and/or a replacement.
>>>>>>
>>>>>> Toni
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Wed, Oct 6, 2010 at 11:31 AM, zoe slattery<zoe.slattery@gmail.com>
>>>>>>  wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>  On 05/10/2010 22:59, Hiranya Jayathilaka wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>> Hi Devs,
>>>>>>>>
>>>>>>>> As I understand the two main tutorials available on the website
>>>>>>>> (Getting started with file based server, Getting started
with Web UI
>>>>>>>> server) deal with the legacy module in the Ace trunk. So
I guess I
>>>>>>>> have to build the legacy module using Ant to follow these
articles. Am
>>>>>>>> I correct? Are there any similar documents for the Maven
based build?
>>>>>>>>
>>>>>>>> Thanks
>>>>>>>
>>>>>>> I have exactly the same problem. I followed the build instructions
for
>>>>>>> the
>>>>>>> maven build, got the server running and the gateway (albeit with
a
>>>>>>> distracting info message every second(?) "Highest remote: null
/
>>>>>>> Highest
>>>>>>> local: null") - did not get any further than this so far. The
WebUI is
>>>>>>> there
>>>>>>> but looks a little odd - I'd like to get the command line instructions
>>>>>>> working, any pointers would be much appreciated.
>>>>>>>
>>>>>>> Zoė
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>> Toni Menzel || http://okidokiteam.com
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Hiranya Jayathilaka
>> Senior Software Engineer;
>> WSO2 Inc.;  http://wso2.org
>> E-mail: hiranya@wso2.com;  Mobile: +94 77 633 3491
>> Blog: http://techfeast-hiranya.blogspot.com
>
>



-- 
Hiranya Jayathilaka
Senior Software Engineer;
WSO2 Inc.;  http://wso2.org
E-mail: hiranya@wso2.com;  Mobile: +94 77 633 3491
Blog: http://techfeast-hiranya.blogspot.com

Mime
View raw message