accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From James Srinivasan <james.sriniva...@gmail.com>
Subject Re: Accumulo 1.7 tserver TTransportException errors every minute
Date Sun, 08 Dec 2019 17:12:00 GMT
Ahh, looks like it was the ambari-agent process, part of HDP. Since
that runs on the same machine, it wasn't in my tcpdump.

Second time ambari-agent has done something unexpected for me! (first
was renewing a keytab behind my back)

On Sun, 8 Dec 2019 at 12:39, James Srinivasan
<james.srinivasan@gmail.com> wrote:
>
> I'm running Accumulo 1.7 (HDP3) on a Kerberized cluster. When trying
> to debug some client libthrift issues, I noticed errors like this
> every minute (pretty much on the minute) in my tserver logs:
>
> 2019-12-08 12:35:01,255 [server.TThreadPoolServer] ERROR: Error
> occurred during processing of message.
> java.lang.RuntimeException: org.apache.thrift.transport.TTransportException
>         at org.apache.thrift.transport.TSaslServerTransport$Factory.getTransport(TSaslServerTransport.java:219)
>         at org.apache.accumulo.core.rpc.UGIAssumingTransportFactory$1.run(UGIAssumingTransportFactory.java:51)
>         at org.apache.accumulo.core.rpc.UGIAssumingTransportFactory$1.run(UGIAssumingTransportFactory.java:48)
>         at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>         at javax.security.auth.Subject.doAs(Subject.java:360)
>         at org.apache.hadoop.security.UserGroupInformation.doAs(UserGroupInformation.java:1710)
>         at org.apache.accumulo.core.rpc.UGIAssumingTransportFactory.getTransport(UGIAssumingTransportFactory.java:48)
>         at org.apache.thrift.server.TThreadPoolServer$WorkerProcess.run(TThreadPoolServer.java:208)
>         at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1149)
>         at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:624)
>         at org.apache.accumulo.fate.util.LoggingRunnable.run(LoggingRunnable.java:35)
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
> Caused by: org.apache.thrift.transport.TTransportException
>         at org.apache.thrift.transport.TIOStreamTransport.read(TIOStreamTransport.java:132)
>         at org.apache.thrift.transport.TTransport.readAll(TTransport.java:84)
>         at org.apache.thrift.transport.TSaslTransport.receiveSaslMessage(TSaslTransport.java:178)
>         at org.apache.thrift.transport.TSaslServerTransport.handleSaslStartMessage(TSaslServerTransport.java:125)
>         at org.apache.thrift.transport.TSaslTransport.open(TSaslTransport.java:253)
>         at org.apache.thrift.transport.TSaslServerTransport.open(TSaslServerTransport.java:41)
>         at org.apache.thrift.transport.TSaslServerTransport$Factory.getTransport(TSaslServerTransport.java:216)
>         ... 11 more
>
> I get them even if there are no clients running and the tserver is the
> only accumulo process running in the cluster (no master, no other
> tservers etc.) and curiously I don't see any network traffic on port
> 9997. Any idea how to debug further?
>
> Many thanks,
>
> James

Mime
View raw message