accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Billie Rinaldi <billie.rina...@gmail.com>
Subject Re: Accumulo Monitor NullPointerException
Date Mon, 24 Aug 2015 17:18:33 GMT
In the meantime, I think this NPE is caused by the monitor not being able
to connect to zookeeper.  So check and make sure that your zookeeper
instance is healthy and accessible by the monitor.

On Mon, Aug 24, 2015 at 10:06 AM, Josh Elser <josh.elser@gmail.com> wrote:

> Thanks to Billie who initially pointed it out, but I apparently stumbled
> onto the same issue you reported a while back and forgot since.
>
> https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-3958
>
> Should be fixed now. We'll probably have a 1.6.4 coming out in the near
> future which will contain the fix.
>
> Thanks a bunch for taking the time to report it! That's very much
> appreciated by all of us.
>
> Scott wrote:
>
>> Josh,
>>
>>    Yes, It's 1.6.3
>>
>> Cheers,
>>
>>   Scott
>>
>> On Fri, Aug 21, 2015 at 6:28 PM, Josh Elser <josh.elser@gmail.com
>> <mailto:josh.elser@gmail.com>> wrote:
>>
>>     Hi Scott,
>>
>>     Are you sure you're running Accumulo 1.6.3? That line number seems
>>     to imply that you're running into
>>
>>     https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-3837
>>
>>     .. but that should be fixed in 1.6.3. Can you double-check please?
>>
>>     - Josh
>>
>>
>>     Scott wrote:
>>
>>         Hello,
>>
>>             We have Accumulo 1.6.3 set up on the HortonWorks install
>>         with a basic
>>         cluster of one master and one tablet server. Initially
>>         everything seemed
>>         good but now I'm getting a NullPointerException when I go to the
>>         monitor
>>         web page. The logs also keep adding a message to that effect as
>>         well. I
>>         searched and couldn't find any posts with the same problem. I
>>         went back
>>         through all of the config files and made sure they conform to the
>>         configuration instructions. I'm hoping someone can point me to
>>         the right
>>         place to look for troubleshooting.
>>
>>         http://<machine-name>:50095 responds with a page that has the
>>         following:
>>
>>         <pre>
>>         java.lang.NullPointerException
>>         at org.apache.accumulo.monitor.Monitor.fetchData(Monitor.java:252)
>>         at
>>
>> org.apache.accumulo.monitor.servlets.BasicServlet.doGet(BasicServlet.java:59)
>>         at
>>
>> org.apache.accumulo.monitor.servlets.DefaultServlet.doGet(DefaultServlet.java:101)
>>         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:668)
>>         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:770)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:684)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(ServletHandler.java:503)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:137)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:557)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(SessionHandler.java:231)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(ContextHandler.java:1086)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(ServletHandler.java:429)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doScope(SessionHandler.java:193)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(ContextHandler.java:1020)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:135)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:116)
>>         at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Server.java:370)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.AbstractHttpConnection.handleRequest(AbstractHttpConnection.java:494)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.AbstractHttpConnection.headerComplete(AbstractHttpConnection.java:971)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.AbstractHttpConnection$RequestHandler.headerComplete(AbstractHttpConnection.java:1033)
>>         at
>> org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:644)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.http.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:235)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.server.AsyncHttpConnection.handle(AsyncHttpConnection.java:82)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.io.nio.SelectChannelEndPoint.handle(SelectChannelEndPoint.java:696)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.io.nio.SelectChannelEndPoint$1.run(SelectChannelEndPoint.java:53)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.runJob(QueuedThreadPool.java:608)
>>         at
>>
>> org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(QueuedThreadPool.java:543)
>>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
>>         </pre>
>>
>>
>>         The logs are recording the following error:
>>
>>         2015-08-21 16:37:21,152 [monitor.Monitor] WARN :
>>         java.lang.NullPointerException
>>                   at
>>         org.apache.accumulo.monitor.Monitor.fetchData(Monitor.java:252)
>>                   at
>>         org.apache.accumulo.monitor.Monitor$2.run(Monitor.java:508)
>>                   at
>>
>> org.apache.accumulo.core.util.LoggingRunnable.run(LoggingRunnable.java:34)
>>                   at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
>>
>>         Thanks,
>>
>>            Scott
>>
>>
>>

Mime
View raw message