accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Denis <de...@camfex.cz>
Subject Re: Offline tables on adding a tserver (Accumulo 1.6 regression?)
Date Sat, 10 Jan 2015 21:42:50 GMT
1. client requests are timed out. also http://monitor/tables shows
number of offline tablets for each table.
2. few minutes (up to 10)
3. about 6000
4. yes
5. I do not remember the problem with accumulo 1.4.

On 1/10/15, Christopher <ctubbsii@apache.org> wrote:
> Adding a new tserver creates an imbalanced situation, where tablets are not
> spread evenly across tablet servers. The tablet balancer in the master
> server occasionally rebalances tablets. During the short period of time
> those tablets are migrating, they will be temporarily offline. That should
> have always been the case and would be perfectly normal.
>
> I'm curious:
> 1) how did you detect these were offline?
> 2) how long were they offline?
> 3) how many tablets do you have per server?
> 4) are you using the default balancers?
> 5) in what sense do you mean "regression"? are you thinking this is linked
> to a previous bug/issue?
>
>
>
> --
> Christopher L Tubbs II
> http://gravatar.com/ctubbsii
>
> On Sat, Jan 10, 2015 at 10:31 AM, Denis <denis@camfex.cz> wrote:
>
>> Hi
>>
>> I recently upgraded my Accumulo cluster from 1.4 to 1.6 and noticed a
>> regression.
>>
>> Removing a tserver makes puts some tablets offline for a while until
>> other tservers start handling them, that's normal.
>>
>> But with 1.6 the same happens on adding a tserver as well.
>> Is it ok?
>>
>

Mime
View raw message