accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Josh Elser <josh.el...@gmail.com>
Subject Re: Fwd: wordCount example cannot find Zookeeper server
Date Wed, 23 Jul 2014 23:40:35 GMT
Hi David,

Actually, you're speaking just fine to your ZooKeeper. The big hint here 
is that ZooKeeper does not use Thrift for communication; Thrift is what 
Accumulo is using for its RPCs. All of the ZooKeeper output at the end 
of your message all appear normal.

Since everything appears to be working correctly with the shell, I would 
try to focus on running these examples:

- Check the classpath, ACCUMULO_HOME and ACCUMULO_CONF_DIR that are 
used/set when you invoke the WordCount program.
- Make sure accumulo-env.sh sets the correct environment variables

On 7/23/14, 7:14 PM, David Snyder wrote:
> Hello!
>
>
> I've recently installed Accumulo 1.6 on a 3 node cluster and have the
> processes started and configured correctly to my knowledge, but I am
> having difficulty running the wordCount example.
>
> Specifically, when I run:
>
> `./bin/accumulo org.apache.accumulo.examples.simple.mapreduce.WordCount
> -i accumulo -z zookeeper0:2181 --input /user/jenkins/README -t wordCount
> -u root -p root --debug`
>
> I get the following Thrift error which appears to be from a failure to
> communicate with my Zookeeper server:
> https://gist.github.com/davidsnyder/b33fad7b92bc6a906809
>
> Despite the fact that I can run ListInstances just fine with the same
> "-z" zookeeper arg:
>
> [user@hdp0 accumulo]$ ./bin/accumulo
> org.apache.accumulo.server.util.ListInstances -z zookeeper0:2181
>
> INFO : Using ZooKeepers zookeeper0:2181
>
>   Instance Name       | Instance ID                          | Master
>
> ---------------------+--------------------------------------+-------------------------------
>
>            "accumulo" | 4505350e-1f07-48f0-902b-509722e968f5 |
>
>
> I also passed the public ip of the zookeeper instance instead of the
> DNS, but I also verified that the DNS was resolving:
>
> [user@hdp0 accumulo]$ host zookeeper0
>
> zookeeper0.XXX.XXX has address 10.0.1.18
>
> [user@hdp0 accumulo]$ echo ruok | nc zookeeper0 2181
>
> imok[user@hdp0 accumulo]$
>
>
> I can create tables in the shell, insert records, scan, everything just
> fine.  The monitor GUI shows my two tablet servers and there are no
> other errors to speak of.  I also attempted to use the helloworld
> "org.apache.accumulo.examples.simple.helloworld.InsertWithBatchWriter"
> jar and received the same result as I did with WordCount.  There's
> nothing to speak of in the accumulo logs.  The zookeeper logs repeatedly
> show the following when I run the wordCount command line (10.0.0.1 is
> the internal ip of hdp0):
>
>
> 014-07-23 22:57:50,670 [myid:] - INFO  [Thread-3079:NIOServerCnxn@1001]
> - Closed socket connection for client /10.0.0.101:44342
> <http://10.0.0.101:44342> (no session established for client)
>
> 2014-07-23 22:57:55,671 [myid:] - INFO
> [NIOServerCxn.Factory:0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxnFactory@197
> <http://0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxnFactory@197>] - Accepted
> socket connection from /10.0.0.101:44363 <http://10.0.0.101:44363>
>
> 2014-07-23 22:57:55,671 [myid:] - INFO
> [NIOServerCxn.Factory:0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxn@821
> <http://0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxn@821>] - Processing stat
> command from /10.0.0.101:44363 <http://10.0.0.101:44363>
>
> 2014-07-23 22:57:55,672 [myid:] - INFO  [Thread-3081:NIOServerCnxn@1001]
> - Closed socket connection for client /10.0.0.101:44363
> <http://10.0.0.101:44363> (no session established for client)
>
> 2014-07-23 22:58:00,673 [myid:] - INFO
> [NIOServerCxn.Factory:0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxnFactory@197
> <http://0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxnFactory@197>] - Accepted
> socket connection from /10.0.0.101:44380 <http://10.0.0.101:44380>
>
> 2014-07-23 22:58:00,677 [myid:] - INFO
> [NIOServerCxn.Factory:0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxn@821
> <http://0.0.0.0/0.0.0.0:2181:NIOServerCnxn@821>] - Processing stat
> command from /10.0.0.101:44380 <http://10.0.0.101:44380>
>
> 2014-07-23 22:58:00,678 [myid:] - INFO  [Thread-3083:NIOServerCnxn@1001]
> - Closed socket connection for client /10.0.0.101:44380
> <http://10.0.0.101:44380> (no session established for client)
>
>
> I'm really not sure what else to try at this point.  Any ideas?
>
>
> Thanks,
>
>
> David Snyder
>
>

Mime
View raw message