accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Arshak Navruzyan <arsh...@gmail.com>
Subject Re: accumulo startup issue: Accumulo not initialized, there is no instance id at /accumulo/instance_id
Date Thu, 16 Jan 2014 18:51:28 GMT
Steve,

You can force it to reinitialize if you run this first

hadoop fs -rmr /accumulo

This will delete all your data but it doesn't sound like that is a concern
at this point.  You can also do similar cleanup inside Zookeeper.

Arshak


On Thu, Jan 16, 2014 at 10:41 AM, Steve Kruse <skruse@adaptivemethods.com>wrote:

> Straightened out HDFS, now having problem getting accumulo to start.  Get
> the following exception in my tracer log repeatedly.
>
>
>
> 2014-01-16 13:06:49,131 [impl.ServerClient] DEBUG: ClientService request
> failed null, retrying ...
>
> org.apache.thrift.transport.TTransportException: Failed to connect to a
> server
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftTransportPool.getAnyTransport(ThriftTransportPool.java:437)
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:152)
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:128)
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:123)
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.executeRaw(ServerClient.java:105)
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.execute(ServerClient.java:71)
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ConnectorImpl.<init>(ConnectorImpl.java:64)
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.client.HdfsZooInstance.getConnector(HdfsZooInstance.java:154)
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.client.HdfsZooInstance.getConnector(HdfsZooInstance.java:149)
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.trace.TraceServer.<init>(TraceServer.java:185)
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.trace.TraceServer.main(TraceServer.java:260)
>
>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>
>         at
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
>
>         at
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
>
>         at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
>
>         at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:101)
>
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
>
>
>
> When I look at my processes, I have a gc and tracer app running.  I also
> can’t seem to run accumulo init again because it says that it’s already
> been initialized.
>
>
>
> Steve
>
>
>
> *From:* Sean Busbey [mailto:busbey+lists@cloudera.com]
> *Sent:* Wednesday, January 15, 2014 4:43 PM
>
> *To:* Accumulo User List
> *Subject:* Re: accumulo startup issue: Accumulo not initialized, there is
> no instance id at /accumulo/instance_id
>
>
>
> On Wed, Jan 15, 2014 at 3:36 PM, Steve Kruse <skruse@adaptivemethods.com>
> wrote:
>
> Sean,
>
>
>
> The classpath for HDFS was incorrect and that definitely helped when I
> corrected it.  Now it seems I’m having a hadoop issue where the datanodes
> are not running.  I’m going to keep plugging away.
>
>
>
>
>
>
>
> Glad to hear you made progress. Generally, I recommend people run through
> teragen / terasort to validate their HDFS and MR set up before the move on
> to installing Accumulo.
>
>
>
> Let us know when you get back to trying to get Accumulo going.
> ------------------------------
>
>
> Spam<https://antispam.roaringpenguin.com/canit/b.php?i=0aLelHuyF&m=25623c521f75&t=20140115&c=s>
> Not spam<https://antispam.roaringpenguin.com/canit/b.php?i=0aLelHuyF&m=25623c521f75&t=20140115&c=n>
> Forget previous vote<https://antispam.roaringpenguin.com/canit/b.php?i=0aLelHuyF&m=25623c521f75&t=20140115&c=f>
>

Mime
View raw message