accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From John Vines <vi...@apache.org>
Subject Re: accumulo startup issue: Accumulo not initialized, there is no instance id at /accumulo/instance_id
Date Wed, 15 Jan 2014 20:02:33 GMT
Are you truncating the output message? Because there should be a message
about the root user being initialized I think...


On Wed, Jan 15, 2014 at 2:55 PM, Steve Kruse <skruse@adaptivemethods.com>wrote:

> I am using 1.5.0.  I run accumulo init and it seems to correctly create
> the instance and I can see it in zookeeper.  Here is the init output, I
> have run it several times, so I tell it to delete the old instance.
>
> raduser@cvaraddemo01>./accumulo init
> log4j:WARN No appenders could be found for logger
> (org.apache.accumulo.start.classloader.AccumuloClassLoader).
> log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
> log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for
> more info.
>
>
> Warning!!! Your instance secret is still set to the default, this is not
> secure. We highly recommend you change it.
>
>
> You can change the instance secret in accumulo by using:
>    bin/accumulo org.apache.accumulo.server.util.ChangeSecret oldPassword
> newPassword.
> You will also need to edit your secret in your configuration file by
> adding the property instance.secret to your conf/accumulo-site.xml. Without
> this accumulo will not operate correctly
> Instance name : sis
> Instance name "sis" exists. Delete existing entry from zookeeper? [Y/N] : Y
> Enter initial password for root (this may not be applicable for your
> security setup): ********
> Confirm initial password for root: ********
>
> Thanks,
> Steve
>
> -----Original Message-----
> From: Christopher [mailto:ctubbsii@apache.org]
> Sent: Wednesday, January 15, 2014 2:52 PM
> To: user@accumulo.apache.org
> Subject: Re: accumulo startup issue: Accumulo not initialized, there is no
> instance id at /accumulo/instance_id
>
> Which version of Accumulo are you using? And, does the HDFS directory
> already exist for Accumulo? If so, Accumulo expects to be able to create
> this directory itself when you init.
>
> --
> Christopher L Tubbs II
> http://gravatar.com/ctubbsii
>
>
> On Wed, Jan 15, 2014 at 2:39 PM, Steve Kruse <skruse@adaptivemethods.com>
> wrote:
> > Hello,
> >
> >
> >
> > I'm new to accumulo and I am trying to get it up and running.  I
> > currently = have hadoop 2.2.0 and zookeeper 3.4.5 installed and
> > running.  I have gone t= hrough the installation steps on the
> > following page and I now am running in= to a problem when I try to
> > start accumulo up.  The error I receive is the f=
> >
> > ollowing:
> >
> >
> >
> > Thread "org.apache.accumulo.server.master.state.SetGoalState" died
> > null java.lang.reflect.InvocationTargetException
> >
> >                 at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native
> > Meth=
> >
> > od)
> >
> >                 at
> > sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethod=
> >
> > AccessorImpl.java:39)
> >
> >                 at
> > sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Delegati=
> >
> > ngMethodAccessorImpl.java:25)
> >
> >                 at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> >
> >                 at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:101)
> >
> >                 at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
> >
> > Caused by: java.lang.RuntimeException: Accumulo not initialized, there
> > is n= o instance id at /accumulo/instance_id
> >
> >                 at
> > org.apache.accumulo.core.client.ZooKeeperInstance.getIns=
> >
> > tanceIDFromHdfs(ZooKeeperInstance.java:293)
> >
> >                 at
> > org.apache.accumulo.server.client.HdfsZooInstance._getIn=
> >
> > stanceID(HdfsZooInstance.java:126)
> >
> >                 at
> > org.apache.accumulo.server.client.HdfsZooInstance.getIns=
> >
> > tanceID(HdfsZooInstance.java:119)
> >
> >                 at
> > org.apache.accumulo.core.zookeeper.ZooUtil.getRoot(ZooUt=
> >
> > il.java:24)
> >
> >                 at
> > org.apache.accumulo.server.master.state.SetGoalState.mai=
> >
> > n(SetGoalState.java:46)
> >
> >                 ... 6 more
> >
> >
> >
> > I have tried to run accumulo init several times but I still get the
> > same re= sult every single time.  Any help would be much appreciated.
> >
> >
> >
> > Thanks,
> >
> >
> >
> > Steve
> >
> >
> >
> > H. Stephen Kruse
> >
> > Software Engineer
> >
> > Adaptive Methods
> >
> > 5860 Trinity Parkway, Suite 200
> >
> > Centreville, VA 20121
> >
> > phone: (703) 968-6132
> >
> > email: skruse@adaptivemethods.com
> >
> >
>
>
> --
> BEGIN-ANTISPAM-VOTING-LINKS
> ------------------------------------------------------
>
> Teach CanIt if this mail (ID 0aLejPGUD) is spam:
> Spam:
> https://antispam.roaringpenguin.com/canit/b.php?i=0aLejPGUD&m=eb74db996b7b&t=20140115&c=s
> Not spam:
> https://antispam.roaringpenguin.com/canit/b.php?i=0aLejPGUD&m=eb74db996b7b&t=20140115&c=n
> Forget vote:
> https://antispam.roaringpenguin.com/canit/b.php?i=0aLejPGUD&m=eb74db996b7b&t=20140115&c=f
> ------------------------------------------------------
> END-ANTISPAM-VOTING-LINKS
>
>

Mime
View raw message