accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Josh Elser <josh.el...@gmail.com>
Subject Re: Accumulo 1.4, No Monitor Statistics for "Accumulo Master"
Date Mon, 13 May 2013 16:31:00 GMT
Charles,

Thanks for taking the time to inform everyone of the problem and how you 
fixed it.

On 5/13/13 10:44 AM, Ott, Charles H. wrote:
>
> I was able to debug this one on my own.  Looking through the monitor's 
> debug logs I saw that the user running the monitor service did not 
> have READ & EXECUTE permissions on the HDFS path:
>
> /tmp/hadoop-mapred/mapred/system. I perform "hadoop fs -chmod --R 755 
> /tmp/hadoop-mapred/mapred/system" and restarted the monitor service.  
> The statistics are now showing up in the Accumulo master table in the 
> monitor.
>
> *From:*user-return-2479-CHARLES.H.OTT=saic.com@accumulo.apache.org 
> [mailto:user-return-2479-CHARLES.H.OTT=saic.com@accumulo.apache.org] 
> *On Behalf Of *Ott, Charles H.
> *Sent:* Monday, May 13, 2013 10:28 AM
> *To:* user@accumulo.apache.org
> *Subject:* Accumulo 1.4, No Monitor Statistics for "Accumulo Master"
>
> Hi, I am trying to figure out why the monitor is not displaying the 
> "Accumulo Master" statistics. Everything else seems to be running just 
> fine.  I am not seeing any errors in the Accumulo log files either.  
> Here is what I mean:
>
> http://accumulo.apache.org/images/overview2.png -- This screenshot 
> displays the monitor.  In the Top left-most table the Accumulo Master 
> information is displayed.  This is not showing up on my instance.  The 
> Table appears with the Accumulo Master hyperlink in the header, but 
> nothing else. The hyperlink in the header works and when I click it, 
> and the Master status is displayed in a new page with the following 
> statistics:
>
> #Online Tablet Servers: 1
>
> #Total Tablet Servers: 1
>
> Loggers: 1
>
> Last GC: (5 minutes ago, from current serve datetime stamp)
>
> #Tablets: 4
>
> #Unassigned Tablets: 0
>
> Entries: 35
>
> Ingest: 0
>
> Query: 0
>
> Hold Time: --
>
> OS Load: 0.01
>
> I am able to use the Accumulo shell to login, create a table and add 
> entries.
>
> I am running Accumulo 1.4.3 on CentOS 6.3.   The version of Hadoop I 
> am running is, Hadoop 0.20.2-cdh3u4.  Zookeeper 3.3.5+19.1
>
> The VM has 4 GB of RAM and is currently at 1018/3829 MB. (2.8GB free)
>
> I have verified that the following Accumulo processes are running:
>
> tserver, logger, master, gc, and monitor.
>
> Thank you for your time.
>
> **
>
> **
>
> *Charles*
>


Mime
View raw message