accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Terry P." <texpi...@gmail.com>
Subject Re: Uncaught exception
Date Sat, 02 Mar 2013 19:30:54 GMT
I found that Hadoop 1.04 is working well in my simple testing.

-tp

On Mar 2, 2013, at 1:00 PM, jiun bookworm <thebookworm101@gmail.com> wrote:

> thanks fo clarifying
> i try 0.20 or another supported one.
> 
> On Sat, Mar 2, 2013 at 9:58 PM, John Vines <vines@apache.org> wrote:
> Sorry, that's a versioning thing with Hadoop. 0.23 is Hadoop 2, Hadoop 0.20 branch is
Hadoop 1. My mistake for not being clear.
> 
> Sent from my phone, please pardon the typos and brevity.
> 
> On Mar 2, 2013 1:55 PM, "jiun bookworm" <thebookworm101@gmail.com> wrote:
> iv  given hadoop 0.23.6 a go and when i try accumulo init this is the error m getting:

> and google doesnt seem to be any good. 
> 
> 
> java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/hadoop/io/WritableComparable
>     at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
>     at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:634)
>     at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)
>     at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:277)
>     at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:73)
>     at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:212)
>     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>     at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
>     at org.apache.accumulo.core.Constants.<clinit>(Constants.java:91)
>     at org.apache.accumulo.server.util.Initialize.<clinit>(Initialize.java:99)
>     at java.lang.Class.forName0(Native Method)
>     at java.lang.Class.forName(Class.java:264)
>     at org.apache.accumulo.start.classloader.AccumuloClassLoader.loadClass(AccumuloClassLoader.java:363)
>     at org.apache.accumulo.start.classloader.AccumuloClassLoader.loadClass(AccumuloClassLoader.java:370)
>     at org.apache.accumulo.start.Main.main(Main.java:48)
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.hadoop.io.WritableComparable
>     at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:217)
>     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>     at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
>     ... 17 more
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> On Sat, Mar 2, 2013 at 7:54 PM, John Vines <vines@apache.org> wrote:
> Anything between hadoop 0.20.2 to 1.x should work.
> 
> Sent from my phone, please pardon the typos and brevity.
> 
> On Mar 2, 2013 11:51 AM, "jiun bookworm" <thebookworm101@gmail.com> wrote:
> which is the latest version of hadoop that accumulo 1.4.2 works with?
> 
> On Sat, Mar 2, 2013 at 7:49 PM, Billie Rinaldi <billie@apache.org> wrote:
> On Sat, Mar 2, 2013 at 8:44 AM, John Vines <vines@apache.org> wrote: 
> Accumulo 1.4.x does not work against Hadoop 2.
> 
> 
> John Vines makes a good point about 1.4 not working with Hadoop 2.
>  
> However, your error is different. Are you sure you have Hadoop_home pointing at the right
path. If you run bin/Accumulo classpath, you should get a listing which includes a smorgasbord
of Hadoop classes.
> 
> Sent from my phone, please pardon the typos and brevity.
> 
> On Mar 2, 2013 11:25 AM, "jiun bookworm" <thebookworm101@gmail.com> wrote:
> This may be a noob issue, but some help would be appreciated. 
> im trying out accumulo, and i have setup zookeeper and hadoop in a single node setup
> when i try to start accumulo this is what i see, 
> 
> accumulo-1.4.2]$ ./bin/accumulo init
> Uncaught exception: org/apache/hadoop/io/WritableComparable
> java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/hadoop/io/WritableComparable
>     at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
>     at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:634)
>     at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)
>     at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:277)
>     at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:73)
>     at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:212)
>     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>     at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
>     at org.apache.accumulo.core.Constants.<clinit>(Constants.java:91)
>     at org.apache.accumulo.server.util.Initialize.<clinit>(Initialize.java:99)
>     at java.lang.Class.forName0(Native Method)
>     at java.lang.Class.forName(Class.java:264)
>     at org.apache.accumulo.start.classloader.AccumuloClassLoader.loadClass(AccumuloClassLoader.java:363)
>     at org.apache.accumulo.start.classloader.AccumuloClassLoader.loadClass(AccumuloClassLoader.java:370)
>     at org.apache.accumulo.start.Main.main(Main.java:48)
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.hadoop.io.WritableComparable
>     at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:217)
>     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>     at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
>     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
>     ... 17 more
> 
> i have set the environement settings properly,
> 
> test -z "$ACCUMULO_HOME"         && export ACCUMULO_HOME=/home/me/eng/source/storage/accumulo-1.4.2
> test -z "$JAVA_HOME"             && export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/jre-1.6.0-openjdk.x86_64/
> test -z "$HADOOP_HOME"           && export HADOOP_HOME=/home/me/eng/source/storage/hadoop
> test -z "$ZOOKEEPER_HOME"        && export ZOOKEEPER_HOME=/home/me/eng/source/storage/zookeeper-3.4.5
> test -z "$ACCUMULO_LOG_DIR"      && export ACCUMULO_LOG_DIR=$ACCUMULO_HOME/logs
> 
> what could be the issue, the hadoop im using is 2.0.3alpha. 
> 
> 
> 
> 


Mime
View raw message