accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From John Vines <vi...@apache.org>
Subject Re: Thrift error while configuring new cloud
Date Mon, 07 Jan 2013 21:48:11 GMT
If you actually visit the monitor page, on port 50095, it does log
aggregation so you don't have to dig up logs.

It looks like your tserver and logger are not running. This is why things
are not working for you. There may be log info on the monitor page. But you
may have to go to your logs directory and find the logs for them. There may
only be a .out and .err file for them, which should describe the error.


On Mon, Jan 7, 2013 at 4:34 PM, Hider, Sandy <Sandy.Hider@jhuapl.edu> wrote:

> In monitor_<servername>.log****
>
> ** **
>
> 04 16:56:46,085 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.bloom.load.concurrent.max = 4****
>
> 04 16:56:46,085 [server.Accumulo] INFO :  tserver.bulk.assign.threads = 1*
> ***
>
> 04 16:56:46,085 [server.Accumulo] INFO :  tserver.bulk.process.threads = 1
> ****
>
> 04 16:56:46,085 [server.Accumulo] INFO :  tserver.bulk.retry.max = 3****
>
> 04 16:56:46,085 [server.Accumulo] INFO :  tserver.cache.data.size = 50M***
> *
>
> 04 16:56:46,086 [server.Accumulo] INFO :  tserver.cache.index.size = 512M*
> ***
>
> 04 16:56:46,086 [server.Accumulo] INFO :  tserver.client.timeout = 3s****
>
> 04 16:56:46,086 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.compaction.major.concurrent.max = 3****
>
> 04 16:56:46,088 [server.Accumulo] INFO :  tserver.compaction.major.delay =
> 30s****
>
> 04 16:56:46,088 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.compaction.major.thread.files.open.max = 10****
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.compaction.minor.concurrent.max = 4****
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :  tserver.default.blocksize = 1M**
> **
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :  tserver.dir.memdump = /tmp****
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :  tserver.files.open.idle = 1m****
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :  tserver.hold.time.max = 5m****
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :  tserver.logger.count = 2****
>
> 04 16:56:46,089 [server.Accumulo] INFO :  tserver.logger.strategy =
> org.apache.accumulo.server.tabletserver.log.RoundRobinLoggerStrategy****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :  tserver.logger.timeout = 30s****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :  tserver.memory.lock = false****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :  tserver.memory.manager =
> org.apache.accumulo.server.tabletserver.LargestFirstMemoryManager****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :  tserver.memory.maps.max = 1G****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.memory.maps.native.enabled = true****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.metadata.readahead.concurrent.max = 8****
>
> 04 16:56:46,090 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.migrations.concurrent.max = 1****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.monitor.fs = true****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.mutation.queue.max = 256K
> ****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.port.client = 9997****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.port.search = false****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.readahead.concurrent.max
> = 16****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.scan.files.open.max = 100
> ****
>
> 04 16:56:46,091 [server.Accumulo] INFO :  tserver.server.threadcheck.time
> = 1s****
>
> 04 16:56:46,092 [server.Accumulo] INFO :  tserver.server.threads.minimum =
> 2****
>
> 04 16:56:46,092 [server.Accumulo] INFO :  tserver.session.idle.max = 1m***
> *
>
> 04 16:56:46,092 [server.Accumulo] INFO :
> tserver.tablet.split.midpoint.files.max = 30****
>
> 04 16:56:46,092 [server.Accumulo] INFO :  tserver.walog.max.size = 100M***
> *
>
> 04 16:56:47,059 [impl.ServerClient] WARN : tracer:atmsq-14-253 There are
> no tablet servers: check that zookeeper and accumulo are running.****
>
> 04 16:56:49,318 [monitor.Monitor] INFO :  Failed to obtain problem reports
> ****
>
> java.lang.RuntimeException:
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftScanner$ScanTimedOutException**
> **
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ScannerIterator.hasNext(ScannerIterator.java:186)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.problems.ProblemReports$3.hasNext(ProblemReports.java:241)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.problems.ProblemReports.summarize(ProblemReports.java:299)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.monitor.Monitor.fetchData(Monitor.java:367)****
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.monitor.Monitor$2.run(Monitor.java:468)****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.util.LoggingRunnable.run(LoggingRunnable.java:34)
> ****
>
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)****
>
> Caused by:
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftScanner$ScanTimedOutException**
> **
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftScanner.scan(ThriftScanner.java:241)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ScannerIterator$Reader.run(ScannerIterator.java:94)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ScannerIterator.hasNext(ScannerIterator.java:176)
> ****
>
>         ... 6 more****
>
> ** **
>
> It then repeats the exception over and over.   I don’t see a tserver log
> file.  Is that inside another log?****
>
> ** **
>
> Java running processes:****
>
> start.Main tracer --address atmsq-14-253****
>
> start.Main monitor --address atmsq-14-253****
>
> start.Main gc --address atmsq-14-253****
>
> start.Main master --address atmsq-14-253****
>
> hadoop.mapred.JobTracker****
>
> hadoop.hdfs.server.namenode.SecondaryNameNode****
>
> hadoop.hdfs.server.namenode.NameNode****
>
> zookeeper.server.quorum.QuorumPeerMain
> /home/clouduser/apps/zookeeper/bin/../conf/zoo.cfg****
>
> ** **
>
> I appreciate you looking at this.  ****
>
> ** **
>
> Sandy****
>
> ** **
>
> ** **
>
> ** **
>
> *From:* John Vines [mailto:vines@apache.org]
> *Sent:* Monday, January 07, 2013 3:49 PM
> *To:* user@accumulo.apache.org
> *Subject:* Re: Thrift error while configuring new cloud****
>
> ** **
>
> First check the monitor and see if any errors are popping up from the
> tserver. If not, check the tserver log files, as well as out/err files, to
> make sure it's starting.****
>
> ** **
>
> On Mon, Jan 7, 2013 at 3:40 PM, Hider, Sandy <Sandy.Hider@jhuapl.edu>
> wrote:****
>
> All,****
>
> I am setting up a new cloud and I am getting the following error when
> running Accumulo.  From the Tracer log:****
>
>  ****
>
> 07 11:20:37,925 [impl.ServerClient] DEBUG: ClientService request failed
> null, retrying ...****
>
> org.apache.thrift.transport.TTransportException: Failed to connect to a
> server****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ThriftTransportPool.getAnyTransport(ThriftTransportPool.java:437)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:145)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.getConnection(ServerClient.java:123)
> ****
>
>        at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.executeRaw(ServerClient.java:105)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ServerClient.execute(ServerClient.java:71)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.core.client.impl.ConnectorImpl.<init>(ConnectorImpl.java:75)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.client.HdfsZooInstance.getConnector(HdfsZooInstance.java:145)
> ****
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.trace.TraceServer.<init>(TraceServer.java:152)*
> ***
>
>         at
> org.apache.accumulo.server.trace.TraceServer.main(TraceServer.java:222)***
> *
>
>         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)****
>
>         at
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
> ****
>
>         at
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
> ****
>
>         at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)****
>
>         at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:89)****
>
>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:722)****
>
>  ****
>
> When I tried to go into the shell it says can’t find any tablet servers
> make sure zookeeper and accumulo are both running.  They both are.  My
> theory is this, the name node is dual NIC’d.  I am wondering if somehow I
> have the zookeeper software listening on the wrong NIC card?  I don’t see a
> way to configure which NIC it is on.  Anyone have any ideas?****
>
>  ****
>
> This is Accumulo-1.4.0, Hadoop 0.20.2, Zookeeper 3.4.3  (a set I have used
> successfully on other servers)****
>
>  ****
>
> Thanks in advance****
>
>  ****
>
> Sandy****
>
>  ****
>
> ** **
>

Mime
View raw message