accumulo-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Shrestha, Tejen [USA]" <Shrestha_Te...@bah.com>
Subject Re: [External] Re: accumulo init not working
Date Tue, 19 Jun 2012 19:14:49 GMT
I finally got it to work.  I had to change the memory value for TSERVER_OPTS from 48 to 128
in the accumulo-env.sh script.

From: John Vines <john.w.vines@ugov.gov<mailto:john.w.vines@ugov.gov>>
Reply-To: "user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>" <user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>>
Date: Tuesday, June 19, 2012 9:32 AM
To: "user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>" <user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>>
Subject: Re: [External] Re: accumulo init not working

Go ahead and check the namenode logs and figure out why it didn't start up then. Once you
get it going, if you continue to have issues initializing, let us know.

John

On Tue, Jun 19, 2012 at 9:13 AM, Shrestha, Tejen [USA] <Shrestha_Tejen@bah.com<mailto:Shrestha_Tejen@bah.com>>
wrote:
Actually after a second look, it doesn't  seem like my NameNode started
because when I ran `$HADOOP_HOME/bin/stop-all.sh`, I get:

localhost: stopping tasktracker
no namenode to stop
localhost: stopping datanode
localhost: stopping secondarynamenode


As you can see, when I stop Hadoop it says "no name node to stop."


On 6/18/12 11:42 PM, "William Slacum" <wslacum@gmail.com<mailto:wslacum@gmail.com>>
wrote:

>Did your NameNode start up correctly?
>
>If on a local instance, you can verify this by running `jps -lm`. If
>jps isn't on your path, it should be located in $JAVA_HOME/bin.
>
>If the NameNode is not running, check your Hadoop logs. The log you
>want should have "namenode" in the file name-- it should tell you want
>went wrong. I commonly see this when setting up a new instance if I
>forget to run `hadoop namenode -format`.
>
>On Mon, Jun 18, 2012 at 11:29 PM, Shrestha, Tejen [USA]
><Shrestha_Tejen@bah.com<mailto:Shrestha_Tejen@bah.com>> wrote:
>> Thank you for the quick reply.  You were right I had downloaded the
>>source
>> instead of the dist.
>> I ran: mvn package && mvn assembly:single ­N as per the Accumulo README.
>>  I'm not getting the exception anymore but now I can't get it to
>>connect for
>> some reason.  Again, Hadoop and Zookeeper are running fine and this is
>>the
>> error that I get after $ACCUMULO/bin/accumulo init
>>
>> 18 23:04:55,614 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 0 time(s).
>> 18 23:04:56,618 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 1 time(s).
>> 18 23:04:57,620 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 2 time(s).
>> 18 23:04:58,621 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 3 time(s).
>> 18 23:04:59,623 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 4 time(s).
>> 18 23:05:00,625 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 5 time(s).
>> 18 23:05:01,625 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 6 time(s).
>> 18 23:05:02,627 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 7 time(s).
>> 18 23:05:03,629 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 8 time(s).
>> 18 23:05:04,631 [ipc.Client] INFO : Retrying connect to server:
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>. Already tried 9 time(s).
>> 18 23:05:04,634 [util.Initialize] FATAL: java.net.ConnectException:
>>Call to
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000> failed on connection exception:
>> java.net.ConnectException: Connection refused
>> java.net.ConnectException: Call to localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000>
failed on
>> connection exception: java.net.ConnectException: Connection refused
>> at org.apache.hadoop.ipc.Client.wrapException(Client.java:767)
>> at org.apache.hadoop.ipc.Client.call(Client.java:743)
>> at org.apache.hadoop.ipc.RPC$Invoker.invoke(RPC.java:220)
>> at $Proxy0.getProtocolVersion(Unknown Source)
>> at org.apache.hadoop.ipc.RPC.getProxy(RPC.java:359)
>> at
>>org.apache.hadoop.hdfs.DFSClient.createRPCNamenode(DFSClient.java:106)
>> at org.apache.hadoop.hdfs.DFSClient.<init>(DFSClient.java:207)
>> at org.apache.hadoop.hdfs.DFSClient.<init>(DFSClient.java:170)
>> at
>>
>>org.apache.hadoop.hdfs.DistributedFileSystem.initialize(DistributedFileSy
>>stem.java:82)
>> at
>>org.apache.hadoop.fs.FileSystem.createFileSystem(FileSystem.java:1378)
>> at org.apache.hadoop.fs.FileSystem.access$200(FileSystem.java:66)
>> at org.apache.hadoop.fs.FileSystem$Cache.get(FileSystem.java:1390)
>> at org.apache.hadoop.fs.FileSystem.get(FileSystem.java:196)
>> at org.apache.hadoop.fs.FileSystem.get(FileSystem.java:95)
>> at
>>org.apache.accumulo.core.file.FileUtil.getFileSystem(FileUtil.java:554)
>> at org.apache.accumulo.server.util.Initialize.main(Initialize.java:426)
>> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>> at
>>
>>sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java
>>:39)
>> at
>>
>>sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorI
>>mpl.java:25)
>> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
>> at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:89)
>> at java.lang.Thread.run(Thread.java:680)
>> Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused
>> at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.checkConnect(Native Method)
>> at
>>sun.nio.ch.SocketChannelImpl.finishConnect(SocketChannelImpl.java:567)
>> at
>>
>>org.apache.hadoop.net.SocketIOWithTimeout.connect(SocketIOWithTimeout.jav
>>a:206)
>> at org.apache.hadoop.net.NetUtils.connect(NetUtils.java:404)
>> at
>>org.apache.hadoop.ipc.Client$Connection.setupIOstreams(Client.java:304)
>> at org.apache.hadoop.ipc.Client$Connection.access$1700(Client.java:176)
>> at org.apache.hadoop.ipc.Client.getConnection(Client.java:860)
>> at org.apache.hadoop.ipc.Client.call(Client.java:720)
>> ... 20 more
>> Thread "init" died null
>> java.lang.reflect.InvocationTargetException
>> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
>> at
>>
>>sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java
>>:39)
>> at
>>
>>sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorI
>>mpl.java:25)
>> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
>> at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:89)
>> at java.lang.Thread.run(Thread.java:680)
>> Caused by: java.lang.RuntimeException: java.net.ConnectException: Call
>>to
>> localhost/127.0.0.1:9000<http://127.0.0.1:9000> failed on connection exception:
>> java.net.ConnectException: Connection refused
>> at org.apache.accumulo.server.util.Initialize.main(Initialize.java:436)
>> ... 6 more
>>
>> There was more but I figured it was getting too long.
>>
>> From: John Vines <john.w.vines@ugov.gov<mailto:john.w.vines@ugov.gov>>
>> Reply-To: "user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>" <user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>>
>> Date: Monday, June 18, 2012 10:40 PM
>> To: "user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>" <user@accumulo.apache.org<mailto:user@accumulo.apache.org>>
>> Subject: [External] Re: accumulo init not working
>>
>> Initial thoughts are that it's not compiled. Either you meant to
>>download
>> the dist instead of the src, or you did not build the src. Make sure you
>> downloaded the src, or run maven package (requires maven to be
>>installed).
>>
>> John
>>
>> On Mon, Jun 18, 2012 at 10:29 PM, Shrestha, Tejen [USA]
>> <Shrestha_Tejen@bah.com<mailto:Shrestha_Tejen@bah.com>> wrote:
>>>
>>> Hi,
>>>
>>> I am getting this exception when I run $ACCUMULO_HOME/bin/accumulo
>>>init:
>>>
>>> Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
>>> org/apache/accumulo/start/Platform
>>> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
>>> org.apache.accumulo.start.Platform
>>> at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
>>> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>>> at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
>>> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
>>> at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
>>> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
>>> Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
>>> org/apache/accumulo/start/Main
>>> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
>>> org.apache.accumulo.start.Main
>>> at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
>>> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>>> at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
>>> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
>>> at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
>>> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
>>>
>>> Hadoop and Zoopkeeper are running without problems but I can't seem to
>>>get
>>> past initializing Accumulo.
>>
>>


Mime
View raw message