accumulo-notifications mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Josh Elser (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (ACCUMULO-4136) monitor fails to start when accumulo is running in a docker container when host is set to either localhost or 0.0.0.0
Date Tue, 09 Feb 2016 19:51:18 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-4136?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=15139636#comment-15139636
] 

Josh Elser commented on ACCUMULO-4136:
--------------------------------------

bq. the reason I posted this was because it was my understanding specifying 0.0.0.0 in ../conf/monitor
and setting ACCUMULO_MONITOR_BIND_ALL should've worked. as I understand you, expected behavior
is for that not to work. 

Gotcha. No, for your single docker setup, this should work. When you run Accumulo on many
nodes, specifying 0.0.0.0 will result in the monitor starting wherever you run start-all.sh
from which is undesired. It's not that what you did shouldn't work, it's just not what we
would recommend you do (the fact that it does work is only because you're on one "node").

bq. tell you what – give me an hour or so to download and setup accumulo locally and see
what happens when I play with these settings outside the context of docker. I'll post the
results and we can go from there with this ticket. sound good? 

No rush whatsoever. We all jump in and out of tickets as time permits :)

> monitor fails to start when accumulo is running in a docker container when host is set
to either localhost or 0.0.0.0
> ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: ACCUMULO-4136
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-4136
>             Project: Accumulo
>          Issue Type: Bug
>         Environment: accumulo 1.7.0
> Docker version 1.7.1, build 786b29d
> docker image ubuntu 14.04
>            Reporter: David Holiday
>            Priority: Minor
>
> when running accumulo inside a docker container, the accumulo monitor service won't start
unless line 61 of ../accumulo-1.7.0/bin/start-all.sh is changed from
>     {{$\{bin\}/start-server.sh $MONITOR monitor}}
>     to
>     {{$\{bin\}/start-server.sh $HOSTNAME monitor}}
> or specifying $HOSTNAME in the ../accumulo-1.7.9/conf/monitor file. Enabling variable
ACCUMULO_MONITOR_BIND_ALL has no effect. The only way to bring the monitor service up is to
use the hostname explicitly. 
> here is a working accumulo/zookeeper/hadoop stack that's been dockerized. commenting
out line 58 of  ../dockerized_accumulo/accumulo/Dockerfile before provisioning the containers
will demonstrate the problem.
> https://github.com/davidholiday/dockerized_accumulo



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message