accumulo-notifications mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "David Holiday (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (ACCUMULO-4136) monitor fails to start when accumulo is running in a docker container when host is set to either localhost or 0.0.0.0
Date Thu, 04 Feb 2016 18:16:39 GMT
David Holiday created ACCUMULO-4136:
---------------------------------------

             Summary: monitor fails to start when accumulo is running in a docker container
when host is set to either localhost or 0.0.0.0
                 Key: ACCUMULO-4136
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-4136
             Project: Accumulo
          Issue Type: Bug
         Environment: accumulo 1.7.0
Docker version 1.7.1, build 786b29d
docker image ubuntu 14.04
            Reporter: David Holiday
            Priority: Minor


when running accumulo inside a docker container, the accumulo monitor service won't start
unless line 61 of ../accumulo-1.7.0/bin/start-all.sh is changed from

    ${bin}/start-server.sh $MONITOR monitor

    to

    ${bin}/start-server.sh $HOSTNAME monitor

or specifying $HOSTNAME in the ../accumulo-1.7.9/conf/monitor file. Enabling variable ACCUMULO_MONITOR_BIND_ALL
has no effect. The only way to bring the monitor service up is to use the hostname explicitly.


here is a working accumulo/zookeeper/hadoop stack that's been dockerized. commenting out line
58 of  ../dockerized_accumulo/accumulo/Dockerfile before provisioning the containers will
demonstrate the problem.

https://github.com/davidholiday/dockerized_accumulo



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message