accumulo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Amila Wijayarathna <amwijayarat...@gmail.com>
Subject Re: Accumulo not initializing
Date Thu, 21 Apr 2016 18:17:20 GMT
Hi Christoper,
Thank you for your prompt reply. I successfully re-corrected that warning
messages from your guidelines and still working on that initializing
problem.Any further ideas about that are thoroughly appreciated.

Thank you!

On Tue, Apr 19, 2016 at 11:06 PM, Christopher <ctubbsii@apache.org> wrote:

> The warning about the ZooKeeper version is probably due to a trailing slash
> at the end of your environment variable for ZOOKEEPER_HOME.
>
> The max open files warning is regarding what is being discussed here:
>
> http://askubuntu.com/questions/162229/how-do-i-increase-the-open-files-limit-for-a-non-root-user
> (this
> is just the first link I found that covered the topic... but there might be
> better discussions of system security limits and ulimit elsewhere)
>
> The synconclose warning can be addressed by setting the recommended value
> to true in your hadoop configuration (hdfs-site.xml)
>
> As for the initialization problem, it sounds like you're trying to
> re-initialize Accumulo in the same location that it was previously
> initialized. You only need to do initialization once, but you do need to
> make sure that wherever Hadoop and ZooKeeper are storing their data in the
> local filesystem, that they aren't in a temporary directory or something
> like that.
>
> If you actually do wish to re-initialize Accumulo, you can delete the
> previous contents of Hadoop's /accumulo directory first (make sure you want
> to do this... existing data will be deleted), using something like `hadoop
> fs -rmr /accumulo` (exact command may depend on your version of Hadoop).
>
> On Tue, Apr 19, 2016 at 1:10 PM Amila Wijayarathna <
> amwijayarathna@gmail.com>
> wrote:
>
> > Hi all,
> >
> > I'm trying to work with RYA in my Ubuntu laptop. And it needs Hadoop,
> > Zookeeper and Accumulo servers As prerequisites.
> >
> > After a shutdown, I need to restart hadoop, zookeeper and accumulo. When
> I
> > do, Hadoop and Zookeeper servers are starting successfully but when I
> start
> > Accumulo I get the following,
> >
> > WARN : Using Zookeeper
> > /home/amila/Installs/zookeeper-3.4.8/zookeeper-3.4.8. Use version 3.3.0
> or
> > greater to avoid zookeeper deadlock bug.
> >
> > Starting monitor on localhost
> >
> > WARN : Max open files on localhost is 1024, recommend 32768
> >
> > Starting tablet servers .... done
> >
> > 2016-04-19 17:40:43,303 [fs.VolumeManagerImpl] WARN :
> > dfs.datanode.synconclose set to false in hdfs-site.xml: data loss is
> > possible on hard system reset or power loss
> >
> > 2016-04-19 17:40:43,308 [server.Accumulo] INFO : Attempting to talk to
> > zookeeper
> >
> > 2016-04-19 17:40:43,522 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:44,534 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:45,536 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:46,538 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:47,541 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:48,543 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:49,545 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:50,547 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:51,549 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:52,550 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > Starting tablet server on localhost
> >
> > WARN : Max open files on localhost is 1024, recommend 32768
> >
> > 2016-04-19 17:40:53,551 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:54,552 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:55,554 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:56,555 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:57,556 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:58,558 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:40:59,559 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > 2016-04-19 17:41:00,561 [server.Accumulo] INFO : Waiting for accumulo to
> be
> > initialized
> >
> > Then I tried to initialize Accumulo and I got following,
> >
> > 2016-04-19 16:56:06,984 [fs.VolumeManagerImpl] WARN :
> > dfs.datanode.synconclose set to false in hdfs-site.xml: data loss is
> > possible on hard system reset or power loss
> >
> > 2016-04-19 16:56:06,985 [init.Initialize] INFO : Hadoop Filesystem is
> > hdfs://localhost:9000
> >
> > 2016-04-19 16:56:06,986 [init.Initialize] INFO : Accumulo data dirs are
> > [hdfs://localhost:9000/accumulo]
> >
> > 2016-04-19 16:56:06,986 [init.Initialize] INFO : Zookeeper server is
> > localhost:2181
> >
> > 2016-04-19 16:56:06,986 [init.Initialize] INFO : Checking if Zookeeper is
> > available. If this hangs, then you need to make sure zookeeper is running
> >
> > 2016-04-19 16:56:07,250 [init.Initialize] FATAL: It appears the
> directories
> > [hdfs://localhost:9000/accumulo] were previously initialized.
> >
> > 2016-04-19 16:56:07,250 [init.Initialize] FATAL: Change the property
> > instance.volumes to use different filesystems,
> >
> > 2016-04-19 16:56:07,250 [init.Initialize] FATAL: or change the property
> > instance.dfs.dir to use a different directory.
> >
> > 2016-04-19 16:56:07,250 [init.Initialize] FATAL: The current value of
> > instance.dfs.uri is ||
> >
> > 2016-04-19 16:56:07,250 [init.Initialize] FATAL: The current value of
> > instance.dfs.dir is |/accumulo|
> >
> > 2016-04-19 16:56:07,250 [init.Initialize] FATAL: The current value of
> > instance.volumes is |hdfs://localhost:9000/accumulo|
> >
> >
> > Can anyone point me how to do this correctly?
> >
> > Thank you!
> >
> >
> > --
> >
> > *Amila Wijayarathna*
> > Undergraduate,
> > Faculty of Information Technology,
> > University of Moratuwa,
> > Sri Lanka.
> >
>



-- 

*Amila Wijayarathna*
Undergraduate,
Faculty of Information Technology,
University of Moratuwa,
Sri Lanka.

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message