accumulo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Vicky Kak <vicky....@gmail.com>
Subject Re: Make accumulo shell easy to use.
Date Wed, 11 Jun 2014 18:25:08 GMT
I did not said that we have to set  the env variable in bootstrap_conf.sh
but to get the accumuo shell running after the fresh build we have to run
bootstrap_config.sh for the first time. I can set the environment variable
in the ~.bashrc.
I checked it again now!



On Wed, Jun 11, 2014 at 11:16 PM, Mike Drob <mdrob@mdrob.com> wrote:

> Yes, you will need to have HADOOP_PREFIX and ZOOKEEPER_HOME set, although
> not necessarily in bootstrap_config.sh -- I think you can just set them in
> your shell (like in .bashrc) and expect things to work.
>
>
> On Wed, Jun 11, 2014 at 1:44 PM, Vicky Kak <vicky.kak@gmail.com> wrote:
>
> > To get it fixed I have to run $ACCUMULO_HOME/bin/bootstrap_config.sh
> >
> > and then setting these env variables
> >
> > 1) HADOOP_PREFIX
> > 2) ZOOKEPER_HOME
> >
> > So everytime I build accumulo from source I have set the ACCUMULO_HOME
> and
> > then run the bootstrap-config.sh and finally have the env variables set
> for
> > HADOOP_PREFIX and ZOOKEPER_HOME.
> >
> > Is this what other folks are doing?
> >
> > Thanks,
> > Vicky
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > On Wed, Jun 11, 2014 at 10:53 PM, Vicky Kak <vicky.kak@gmail.com> wrote:
> >
> > > Hi Guys,
> > >
> > > Every time I am building the accumulo the distribution would get
> created
> > > and when I run the accumulo shell I get information on console like
> this
> > >
> > >
> > >
> >
> *******************************************************************************
> > > Accumulo is not properly configured.
> > >
> > > Try running $ACCUMULO_HOME/bin/bootstrap_config.sh and then editing
> > > $ACCUMULO_HOME/conf/accumulo-env.sh
> > >
> > >
> >
> *******************************************************************************
> > >
> > > If I am using a fake option and trying to connect to the MAC I should
> be
> > > not be getting the above messages. I should be allowed to connect to
> MAC
> > > seamlessly.
> > > This simply speeds the development spike.
> > >
> > > So every day I pull the latest changes and build the accumulo the
> > previous
> > > days configuration gets wiped off and I will have to do it again.
> > > Another way would be to take a backup of the earlier build configured
> > > accumulo and  use accumulo shell from it. It would save the time.
> > >
> > > I would be interested to know what procedure other developers are
> using.
> > >
> > > Right now I can say the development and setup process is cumbersome and
> > we
> > > should make it simple and seamless, may be there is already a better
> > option
> > > which I am not aware of. We need to have a wiki/document about it.
> > >
> > > Looking forward to hear from community about it.
> > >
> > > Thanks,
> > > Vicky
> > >
> > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message