accumulo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rob Tallis <robtal...@gmail.com>
Subject Re: 1.5 - how to build rpm; cdh3u4;
Date Wed, 19 Jun 2013 12:40:32 GMT
Thanks Christopher, that worked.
Is any of this documented anywhere?


On 17 June 2013 02:10, Christopher <ctubbsii@apache.org> wrote:

> Since 1.5 was released, the RPM now expects at least one other profile
> to be active, also: the thrift profile. This is because it was decided
> during the reviewing of the release candidates for 1.5 that the thrift
> bindings for several languages to the new proxy feature, should be
> delivered with the new proxy.
>
> The correct command for building the entire RPM for 1.5 would be
> (minimally, if we skip tests):
> mvn package -DskipTests -P thrift,native,rpm
>
> Typically, one would also activate the seal-jars profile and the docs
> profile, as well as build the aggregate javadocs for packaging with
> the monitor:
> mvn clean compile javadoc:aggregate package -DskipTests -P
> docs,seal-jars,thrift,native,rpm
>
> Also, don't expect trunk to work the same way. ACCUMULO-210 is going
> to result in changes to the way we build RPMs. Even if we make an
> effort to continue to support building the monolithic RPM, there's no
> guarantee that the maven profile prerequisites won't change, due to
> other improvements in the build. For instance, the docs directory is
> now a proper maven module and there are likely going to be changes due
> to the discussion of consolidating documentation.
>
> --
> Christopher L Tubbs II
> http://gravatar.com/ctubbsii
>
>
> On Sun, Jun 16, 2013 at 9:16 AM, Rob Tallis <robtallis@gmail.com> wrote:
> > Dragging the rpm question up again, the instruction to create an rpm from
> > source was *mvn clean package -P native,rpm*
> >
> > From a fresh clone, on both trunk and 1.5 I get:
> >
> > *[ERROR] Failed to execute goal
> > org.codehaus.mojo:rpm-maven-plugin:2.1-alpha-2:attached-rpm
> (build-bin-rpm)
> > on project accumulo: Unable to copy files for packaging: You must set at
> > least one file. -> [Help 1]*
> >
> > and I can't decipher the build setup to figure this out. What am I doing
> > wrong?
> >
> > Thanks, Rob
> >
> >
> > On 15 May 2013 19:06, Rob Tallis <robtallis@gmail.com> wrote:
> >
> >> That sorted it, thanks.
> >>
> >>
> >> On 15 May 2013 18:11, John Vines <vines@apache.org> wrote:
> >>
> >>> In the example files, specifically accumulo-env.sh, there are 2
> commented
> >>> lines after HADOOP_CONF_DIR is set, I believe. Make sure that you
> comment
> >>> out the old one and uncomment the one after the hadoop2 comment.
> >>>
> >>> This is necessary because Accumulo puts the hadoop conf dir on the
> >>> classpath in order to load the core-site.xml, which has the HDFS
> namenode
> >>> config. By default, this is file:///, so if it's not there it's goingto
> >>> default to the local file system. A quick way to validate is to run
> >>> bin/accumulo classpath and then look to see if the conf dir (I don't
> not
> >>> recall what is it for CDH4) is there.
> >>>
> >>>
> >>> On Wed, May 15, 2013 at 4:06 AM, Rob Tallis <robtallis@gmail.com>
> wrote:
> >>>
> >>> > I've given up on cdh3 then. I've trying to get 1.5 and /or trunk
> going
> >>> on
> >>> > cdh4.2.1 on a small hadoop cluster installed via cloudera manager.
I
> >>> built
> >>> > the tar specifying Dhadoop.profile=2.0
> -Dhadoop.version=2.0.0-cdh4.2.1.
> >>> > I've edited accumulo-site to add $HADOOP_PREFIX/client/.*.jar, to the
> >>> > classpath. This lets me init and start the processes but I've got the
> >>> > problem of the instance information being stored on local disk rather
> >>> than
> >>> > on hdfs. (unable obtain instance id at /accumulo/instance_id)
> >>> >
> >>> > I can see references to this problem elsewhere but I can't figure out
> >>> what
> >>> > I'm doing wrong. Something wrong with my environment when I init i
> >>> guess..?
> >>> > (tbh it's the first time I've tried a cluster install over a
> standalone
> >>> so
> >>> > it might not have anything to do with the versions I'm trying)
> >>> >
> >>> > Rob
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> > On 13 May 2013 12:24, Rob Tallis <robtallis@gmail.com> wrote:
> >>> >
> >>> > > Perfect, thanks for the help
> >>> > >
> >>> > >
> >>> > > On 11 May 2013 08:37, John Vines <jvines@gmail.com> wrote:
> >>> > >
> >>> > >> It also appears that CDH3u* does not have commons-collections
or
> >>> > >> commons-configuration included, so you will need to manually
add
> >>> those
> >>> > >> jars
> >>> > >> to the classpath, either in accumulo lib or hadoop lib. Without
> these
> >>> > >> files, tserver and master will not start.
> >>> > >>
> >>> > >>
> >>> > >> On Fri, May 10, 2013 at 11:14 AM, Josh Elser <
> josh.elser@gmail.com>
> >>> > >> wrote:
> >>> > >>
> >>> > >> > FWIW, if you don't run -DskipTests, you will get some
failures
> on
> >>> some
> >>> > >> of
> >>> > >> > the newer MiniAccumuloCluster tests.
> >>> > >> >
> >>> > >> > testPerTableClasspath(org.**apache.accumulo.server.mini.**
> >>> > >> > MiniAccumuloClusterTest)
> >>> > >> >
> test(org.apache.accumulo.**server.mini.**MiniAccumuloClusterTest)
> >>> > >> >
> >>> > >> > Just about the same thing as we were seeing on
> >>> > >> https://issues.apache.org/*
> >>> > >> > *jira/browse/ACCUMULO-837<
> >>> > >> https://issues.apache.org/jira/browse/ACCUMULO-837>.
> >>> > >> > My guess would be that we're including the wrong test
> dependency.
> >>> > >> >
> >>> > >> > On 5/10/13 3:33 AM, Rob Tallis wrote:
> >>> > >> >
> >>> > >> >> For info, changing it to cdh3u5, it*does*  work:
> >>> > >> >>
> >>> > >> >> mvn clean package -P assemble -DskipTests
> >>> > >>  -Dhadoop.version=0.20.2-cdh3u5
> >>> > >> >> -Dzookeeper.version=3.3.5-**cdh3u5
> >>> > >> >>
> >>> > >> >
> >>> > >> >
> >>> > >>
> >>> > >>
> >>> > >> --
> >>> > >> Cheers
> >>> > >> ~John
> >>> > >>
> >>> > >
> >>> > >
> >>> >
> >>>
> >>
> >>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message