accumulo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From John Vines <john.w.vi...@ugov.gov>
Subject Re: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
Date Fri, 06 Jul 2012 14:51:46 GMT
Or any bugs that may exist in TRUNK.

John


On Fri, Jul 6, 2012 at 10:40 AM, Adam Fuchs <afuchs@apache.org> wrote:

> The build process changed for 1.5. Check out the new README in the
> top-level directory. Also, it might be a good idea to run one of our
> released versions, like version 1.4.1 that came out last week (
> http://accumulo.apache.org/downloads/). Then you don't have to worry about
> building it yourself.
>
> Cheers,
> Adam
>
>
> On Fri, Jul 6, 2012 at 10:32 AM, Park, Jee [USA] <Park_Jee@bah.com> wrote:
>
> > Hi,
> >
> > Accumulo doesn't create a directory "target" under accumulo/src/assemble/
> > And I cant seem to find the
> accumulo-1.5.0-incudbating-SNAPSHOT-dist.tar.gz
> > file
> >
> > Regards
> >
> > -----Original Message-----
> > From: David Medinets [mailto:david.medinets@gmail.com]
> > Sent: Friday, June 29, 2012 7:37 PM
> > To: dev@accumulo.apache.org
> > Subject: [External] Re: Need help getting Accumulo running.
> >
> > oh... I think you missed a few steps from the gist:
> >
> > $ cd ~
> > $ export TAR_DIR=~/workspace/accumulo/src/assemble/target
> > $ tar xvzf $TAR_DIR/accumulo-1.5.0-incubating-SNAPSHOT-dist.tar.gz
> >
> > # Add the following to your .bashrc file.
> > $ export ACCUMULO_HOME=~/accumulo-1.5.0-incubating-SNAPSHOT
> >
> > $ cd $ACCUMULO_HOME/conf
> >
> > These are the steps where you unpack the newly-created gz file into your
> > home directory. It seems like you are running Accumulo from the source
> code
> > directory. Also notice that I wrote those steps for v1.5.0 which might be
> > different from v1.4.0
> >
> > On Fri, Jun 29, 2012 at 2:58 PM, Miguel Pereira <
> miguelapereira1@gmail.com
> > >
> > wrote:
> > > Hi Jee,
> > >
> > > I used that same guide to install Accumulo, but I used this guide to
> > > install hadoop.
> > >
> > > http://www.michael-noll.com/tutorials/running-hadoop-on-ubuntu-linux-s
> > > ingle-node-cluster/
> > >
> > > furthermore here are the steps I took to install accumulo were I used
> > > version 1.4.0 and standalone conf.
> > > please note you also need to install java jdk, and set your JAVA_HOME
> > > i used jdk 1.7
> > >
> > > Setting up Accumulo
> > >
> > >
> > >   - git clone     git://github.com/apache/accumulo.git
> > >   - cd accumulo
> > >   - git checkout     tags/1.4.0 -b 1.4.0
> > >   - mvn package && mvn assembly:single -N.             // this can
> > > take a
> > >   while
> > >   - cp conf/examples/512MB/standalone/* conf
> > >   - vi accumulo-env.sh
> > >
> > >
> > > test -z "$JAVA_HOME" && export JAVA_HOME=/home/hduser/pkg/jdk1.7.0_04
> > > test -z "$HADOOP_HOME" && export
> > > HADOOP_HOME=/home/hduser/developer/workspace/hadoop
> > > test -z "$ZOOKEEPER_HOME" && export
> > > ZOOKEEPER_HOME=/home/hduser/developer/workspace/zookeeper-3.3.5
> > >
> > >   - vi     accumulo-site.xml
> > >
> > >
> > >    modify user, password, secret, memory
> > >
> > >
> > >   - bin/accumulo     init
> > >   - bin/start-all.sh
> > >   - bin/accumulo     shell -u root
> > >
> > > if you get the shell up you know your good.
> > >
> > >
> > > On Fri, Jun 29, 2012 at 2:49 PM, John Vines <john.w.vines@ugov.gov>
> > wrote:
> > >
> > >> We currently don't really support running on Windows. I'm sure there
> > >> are ways to get it running with Cygwin, but our efforts are better
> > >> spend in other directions for now.
> > >>
> > >> As for getting it going in Ubuntu, I haven't seen that guide before.
> > >> Can you let me know where it broke?
> > >>
> > >> For the record, when I was developing ACCUMULO-404, I was working in
> > >> Ubuntu VMs and I used Apache-BigTop and our debians to facilitate
> > installation.
> > >> They don't do everything for you, but I think if you use 1.4.1 (not
> > >> sure if I got the debs into 1..4.0), it should diminish the
> > >> installation work you must do to some minor configuration.
> > >>
> > >> John
> > >>
> > >> On Fri, Jun 29, 2012 at 2:28 PM, Park, Jee [USA] <Park_Jee@bah.com>
> > wrote:
> > >>
> > >> > Hi, ****
> > >> >
> > >> > ** **
> > >> >
> > >> > I had trouble getting Accumulo to work on a VM instance of Ubuntu
> > >> > (11.04) using this guide: https://gist.github.com/1535657.****
> > >> >
> > >> > Does anyone have a step-by-step guide to get it running on either
> > >> > Ubuntu or Windows 7?****
> > >> >
> > >> > ** **
> > >> >
> > >> > Thanks!****
> > >> >
> > >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message