accumulo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Keith Turner <ke...@deenlo.com>
Subject Re: Testing fix for ACCUMULO-476 on mapr
Date Fri, 23 Mar 2012 19:46:00 GMT
On Fri, Mar 23, 2012 at 3:27 PM, Todd Stavish <toddstavish@gmail.com> wrote:
> Awesome! Thanks Eric. I saw in the build that accumulo does some mock
> testing. Is there anything that you could suggest to run in a
> multi-node setup to test it under load? I want to try to do something
> with it now.

Take a look at <accumulo dir>/test/system/continuous

>
> Thanks,
> -Todd
>
>
> On Fri, Mar 23, 2012 at 3:18 PM, Eric Newton <eric.newton@gmail.com> wrote:
>> Actually, since we had a number of issues with 1.4.0 rc3, we pulled this
>> fix in.
>>
>> -Eric
>>
>> On Wed, Mar 21, 2012 at 9:18 AM, Eric Newton <eric.newton@gmail.com> wrote:
>>
>>> Sorry, not until 1.4.1.
>>>
>>> -Eric
>>>
>>>
>>> On Wed, Mar 21, 2012 at 9:14 AM, Todd Stavish <toddstavish@gmail.com>wrote:
>>>
>>>> Hi Eric,
>>>>
>>>> > There's an option to have the tablet server search for a port to use:
>>>> >
>>>> > <property>
>>>> >  <name>tserver.port.search</name>
>>>> >  <value>true</value>
>>>> > </property>
>>>>
>>>> Oh, nice.
>>>>
>>>> > You must have had something using port 9997, perhaps you need to run
>>>> > netstat as root to see it?
>>>>
>>>> After I switched ports, I grep'd the netstat output and sure enough
>>>> 9997 was being used. I don't know how I missed it (multiple times).
>>>>
>>>> > The build script in src/assembly will build the native libs, but you
>>>> need
>>>> > C++ development tools installed (make, compiler, system headers, etc).
>>>>
>>>> Yep, that's probably it. I had to install mvn, svn into their VM. I
>>>> doubt it has the c++ dev stack. I'll try to do the full build, coping
>>>> libraries was an act of desperation.
>>>>
>>>> Will this fix go into 1.4rc branch?
>>>>
>>>> Thanks again,
>>>> -Todd
>>>>
>>>> >
>>>> > -Eric
>>>> >
>>>> > On Tue, Mar 20, 2012 at 10:20 PM, Todd Stavish <toddstavish@gmail.com
>>>> >wrote:
>>>> >
>>>> >> I got everything working. Accumlo runs on mapr!
>>>> >>
>>>> >> I mapped tserver.port.client to 9996 and copied the native libs
from
>>>> rc2.
>>>> >>
>>>> >> -Todd
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >>
>>>> >> On Tue, Mar 20, 2012 at 6:14 PM, Todd Stavish <toddstavish@gmail.com>
>>>> >> wrote:
>>>> >> > Hello,
>>>> >> >
>>>> >> > I checked out trunk. Everything seems to build, except the
native
>>>> >> > libraries. I tried mvn-2.2.1: 'clean install,' 'compile,' 'package
-P
>>>> >> > assemble.'
>>>> >> >
>>>> >> > Questions:
>>>> >> >
>>>> >> > Do I need to run accumulo init again?
>>>> >> >
>>>> >> > Is it okay if I use my conf files from 1.4 rc2?
>>>> >> >
>>>> >> > I am also seeing failures on port 9997? According to netstat,
nothing
>>>> >> > is on port 9997. Not sure if this is related to the library
problem
>>>> or
>>>> >> > not.
>>>> >> >
>>>> >> > From Logs:
>>>> >> >
>>>> >> > Port 9997 ->
>>>> >> >
>>>> >> > 20 17:25:53,990 [util.TServerUtils] INFO : Unable to use port
9997,
>>>> >> > retrying. (Thread Name = Thrift Client Server)
>>>> >> >
>>>> >> >
>>>> >> > Missing lib ->
>>>> >> >
>>>> >> > 20 17:25:53,722 [tabletserver.NativeMap] ERROR: Failed to load
native
>>>> >> > map library
>>>> >>
>>>> /opt/accumulo-1.4.0-incubating/lib/native/map/libNativeMap-Linux-amd64-64.so
>>>> >> > java.lang.UnsatisfiedLinkError: Can't load library:
>>>> >> >
>>>> >>
>>>> /opt/accumulo-1.4.0-incubating/lib/native/map/libNativeMap-Linux-amd64-64.so
>>>> >> >        at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1706)
>>>> >> >        at java.lang.Runtime.load0(Runtime.java:770)
>>>> >> >        at java.lang.System.load(System.java:1003)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> org.apache.accumulo.server.tabletserver.NativeMap.loadNativeLib(NativeMap.java:144)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> org.apache.accumulo.server.tabletserver.NativeMap.<clinit>(NativeMap.java:156)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> org.apache.accumulo.server.tabletserver.TabletServerResourceManager.<init>(TabletServerResourceManager.java:123)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> org.apache.accumulo.server.tabletserver.TabletServer.config(TabletServer.java:2983)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> org.apache.accumulo.server.tabletserver.TabletServer.main(TabletServer.java:3109)
>>>> >> >        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native
Method)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
>>>> >> >        at
>>>> >>
>>>> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
>>>> >> >        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
>>>> >> >        at org.apache.accumulo.start.Main$1.run(Main.java:89)
>>>> >> >        at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)
>>>> >> >
>>>> >> >
>>>> >> >
>>>> >> >
>>>> >> > Thanks,
>>>> >> > -Todd
>>>> >>
>>>>
>>>
>>>

Mime
View raw message