abdera-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From James M Snell <jasn...@gmail.com>
Subject Re: Invalid byte 2 of 3-byte UTF-8 sequence.
Date Tue, 04 Sep 2007 14:26:14 GMT
Well, FWIW, there are no changes in Abdera 0.3.0 that *require* the new
version of woodstox.  If dropping down to an older version addresses the
issue, then we can explore that as a solution.

- James

Chris Berry wrote:
> Hmmm.
> FYI:  I saw a similar problem with an earlier 0.3. I was mixing the
> latest woodstox with Abdera
> Or more correctly, maven was bringing in some chained dependencies --
> one of which brought in woodstox 3.2.1.
> Abdera was using woodstox 2.0.5 at that time.
> The problem went away when I corrected this problem....
> 
> Note, if this is your problem, you can workaround it with the maven
> <exclusions> element
> e.g.
>         <dependency>
>           <groupId>com.whatever</groupId>
>           <artifactId>foo</artifactId>
>           <version>1.2.3</version>
>           <exclusions>
>             <exclusion>
>               <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
>               <artifactId>wstx-lgpl</artifactId>
>             </exclusion>
>           </exclusions>
>         </dependency>
> 
> BTW: this is why I suspect that the Abdera 0.3 UTF-8 issue is related to
> the woodstox upgrade....
> 
> Cheers,
> -- Chris
> 
> On Sep 4, 2007, at 8:59 AM, Iops@gmx.de wrote:
> 
>> Hi Chris!
>>
>> Thanks for your feedback!
>>
>>> This is exactly the bug I am seeing.
>>> AFAICT, it is not related to a missing <?xml version="1.0"
>>> encoding="UTF-8"?>,
>>> Incidentally, my code worked fine before a recent "svn up" and it has
>>> no <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>,
>>
>> If I understand your problem correctly, it occurs, if you parse an
>> entry with an AbderaClient (i.e. calling "entry.getContent()"), right?
>>
>> Mine occurs, if I use an AbderaClient to create an entry on an
>> external server, which is btw a proprietary closed-source-thingi. The
>> server then gives me the error-message, while he tries to parse my
>> request.
>>
>>> It seems that knowing that another person is seeing the issue
>>> confirms that the issue is on Abdera's side...
>>
>> I'm not sure, if we both encounter the same problem. My problem occurs
>> also with the AbderaClient 0.22. Yours occured only after updating to
>> 0.30-snapshot, right?
>>
>> I haven't the slightest idea, whether the problem lies in my code, in
>> the abdera-code or even in the server-code.
>>
>> My next test would be the creation of an atom-entry by hand without
>> the AbderaClient and provide an "<?xml version="1.0"
>>> encoding="UTF-8"?>" to check how the server reacts.
>>
>> Regards,
>>
>> Herbert
>>
>>
>> -- 
>> GMX FreeMail: 1 GB Postfach, 5 E-Mail-Adressen, 10 Free SMS.
>> Alle Infos und kostenlose Anmeldung: http://www.gmx.net/de/go/freemail
> 
> S'all good  ---   chriswberry at gmail dot com
> 
> 
> 
> 

Mime
View raw message