abdera-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From James M Snell <jasn...@gmail.com>
Subject Re: Building the trunk
Date Thu, 26 Jul 2007 22:06:49 GMT
I just checked in a fix that should resolve this.

- James

Adam Constabaris wrote:
> I'm seeing this too.  I notice that the ant build doesn't run any tests
> in the server module, while Maven does; that's possibly why this doesn't
> show up for ant users.
> 
> I got some distance with tracking down the problem, but life intervened.
>  So here's the (relevant, IMO) parts of the stack trace:
> 
> java.lang.NullPointerException
>         at
> org.apache.abdera.protocol.server.ServiceManager.newServiceContext(Se
> rviceManager.java:69)
> 
> NPE is thrown by the final line of the following snippet:
> 
> === ServiceManager ===
> 
> ServiceContext context =
>       (ServiceContext) ServiceUtil.newInstance(
>         SERVICE_CONTEXT,
>         (instance != null) ?
>           instance :
>           DefaultServiceContext.class.getName(),
>         abdera);
>     log.debug(Messages.format("INITIALIZING.INSTANCE", "ServiceContext"));
>     context.init(abdera, properties);
> 
> =====================
> 
> I got this far: instance, which should be the name of the implementing
> class, is null, so we should be getting a DefaultServiceContext
> instance, but that doesn't happen.  The ServiceUtil.newInstance method
> silently returns null, and that's where I had to stop looking; I'm not
> sure whether it should throw an exception of some sort here, or whether
> the client code in ServiceManager should check.
> 
> 
> AC
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> Rob Evans wrote:
> 
>> Lastly, I've been seeing build failures. I'll try to track down the
>> root cause and, if its really a problem with the codebase and not my
>> build system, I'll submit a bug.
>>
>> -------------------------------------------------------
>> T E S T S
>> -------------------------------------------------------
>> Running org.apache.abdera.test.server.UtilityTest
>> Tests run: 5, Failures: 0, Errors: 3, Skipped: 0, Time elapsed: 0.344
>> sec <<< FAILURE!
>>
>> Results :
>>
>> Tests in error:
>>  testServiceManager(org.apache.abdera.test.server.UtilityTest)
>>  testRegexTargetResolver(org.apache.abdera.test.server.UtilityTest)
>>  testSubjectResolver(org.apache.abdera.test.server.UtilityTest)
>>
>> Tests run: 5, Failures: 0, Errors: 3, Skipped: 0
>>
>> [INFO]
>> ------------------------------------------------------------------------
>> [ERROR] BUILD FAILURE
>> [INFO]
>> ------------------------------------------------------------------------
>> [INFO] There are test failures.
>> [INFO]
>> ------------------------------------------------------------------------
>> [INFO] For more information, run Maven with the -e switch
>> [INFO]
>> ------------------------------------------------------------------------
>> [INFO] Total time: 1 minute 49 seconds
>> [INFO] Finished at: Thu Jul 26 11:05:13 PDT 2007
>> [INFO] Final Memory: 12M/29M
>> [INFO]
>> ------------------------------------------------------------------------
>>
>> robevans@robevans-wxp01 ~/workspaces/abdera/abdera.trunk
>> $ mvn install
> 
> 

Mime
View raw message