abdera-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Chris Berry (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (ABDERA-60) Invalid UTF-8 chars in the AbderaClient
Date Tue, 04 Sep 2007 16:04:47 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/ABDERA-60?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel#action_12524770
] 

Chris Berry commented on ABDERA-60:
-----------------------------------

This problem has been boiled down to an interaction between woodstox 3.2.1 and Abdera.

Per James Snell (emails to the Abdera-Users list)::
===============
 ... there are no changes in Abdera 0.3.0 that *require* the new
version of woodstox.  If dropping down to an older version addresses the
issue, then we can explore that as a solution.

Per Chris Berry::
============-

That fixes it!!! 

I modified all of the pertinent POMs accordingly;
I.e. 
<!--    
      <dependency>
        <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
        <artifactId>wstx-asl</artifactId>
        <version>3.2.1</version>
        <scope>runtime</scope>	   
      </dependency>
-->
      <dependency>
        <groupId>woodstox</groupId>
        <artifactId>wstx-asl</artifactId>
        <version>2.0.5</version>
        <scope>runtime</scope>	   
      </dependency>

9 POMs were affected::

dogstar:~/java/abdera/svn-head-using-old-woostox/trunk cberry$ find . -name "*.xml" | xargs
grep woodstox
./extensions/gdata/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./extensions/geo/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./extensions/json/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./extensions/main/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./extensions/media/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./extensions/opensearch/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./extensions/sharing/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./parser/pom.xml:      <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>
./pom.xml:        <groupId>org.codehaus.woodstox</groupId>



> Invalid UTF-8 chars in the AbderaClient
> ---------------------------------------
>
>                 Key: ABDERA-60
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/ABDERA-60
>             Project: Abdera
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 0.3.0
>         Environment: N/A
>            Reporter: Chris Berry
>             Fix For: 0.3.0
>
>         Attachments: abdera-utf8-bug.tar.gz
>
>
> After upgrading to the latest 0.3-SNAPSHOT SVN trunk (on ~8/27/2007)) from a 0.3-SNAPSHOT
download from a couple of months ago
> And after making all required modifications  (to catch up with all the API changes),
I am seeing "Invalid UTF-8"
> Note that these errors only occur in the AbderaClient when I call "entry.getContent()"

> I have attached a small, self-contained JUnit test case which reproduces/demonstrates
this issue.
> It runs and builds out-of-the-box (using mvn install).
> There is also a README.txt that details the output/issue
> This JUnit reproduces the error. It is as small as I could get it. 
> My Atom Store is based on a Store and StoreProvider (based on code I received from Ugo
Cei as a starting point)
> Note that all of the code in src/main/java is relatively fixed between the latest 0.3-SNAPSHOT
and the 0.3-SNAPSHOT that works 
> In other words, my code stayed as fixed as possible, and the latest 0.3-SNAPSHOT is the
only real variable
> I'm not saying that the bug isn't in my code, Only that it never showed up until my upgrade
to 0.3-SNAPSHOT.
> I actually suspect that it may be an issue w/ woodstox, which the latest 0.3-SNAPSHOT
significantly upgrades.
> Note: I have looked very closely at the XML file(s) that is causing this issue. 
> I used the Unix util; "iconv" on them. And AFAICT they do not contain improper UTF-8.
> Chris Berry
> chriswberry at gmail dot com

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message